Εκδήλωση της ΥΤΒ για “προώθηση της Δυτικής Θράκης από την γενιά Ζ της Μειονότητας”

29 Μαΐου 202407:28

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ο μηχανισμός του τουρκικού παρακράτους της Θράκης που ενεργοποιεί τα σχέδια για την Γενιά Ζ της Μειονότητας, συνεχίζει τις δραστηριότητές του εκτός Θράκης, προσπαθώντας να διαμορφώσει μία ξεχωριστή ταυτότητα για την περιοχή, παρουσιάζοντάς την ως μία ξεχωριστή εθνογραφικά, λαογραφικά και πολιτισμικά οντότητα στην οποία διαβιοί μία “καταπιεζόμενη εθνική μειονότητα” που εκπροσωπείται απο΄(παράνομες και παρακρατικές ) δομές.

Σε αυτό το πλαίσιο η ΥΤΒ- Διεύθυνση για τους Τούρκους στο Εξωτερικό και τις Συναφείς Κοινότητες (YTB) και η Φοιτητική Ένωση Δυτικής Θράκης της Άγκυρας (Ankara BATÖB) διοργανώνουν την εκδήλωση «Ημέρα Πολιτισμού και Προώθησης Ελλάδας – Δυτικής Θράκης» στην Άγκυρα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Ιουνίου στην Άγκυρα μεταξύ 12.00 και 17.00.

“Στο πρόγραμμα που θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα παρουσιαστεί η κουζίνα, τα παραδοσιακά ρούχα, τα ήθη και τα έθιμα της Δυτικής Θράκης με τοπική μουσική συναυλία.”

Στην ανάρτηση για την εκδήλωση στον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης της Ankara BATÖB, «Θα χαρούμε να σας δούμε ανάμεσά μας στην Ημέρα Πολιτισμού και Προβολής Ελλάδας – Δυτικής Θράκης, την οποία θα διοργανώσουμε ως Ankara BATÖB. Καλωσορίζουμε όλους όσους θέλουν να είναι μαζί μας αυτή τη σημαντική ημέρα».

Αντί Επιλόγου

Ποιά θα είναι η Γενιά Ζ της Προξενικής Μειονότητας;

Στο μέγαρο Vahdettin φοιτήτρια Ιατρικής από την Κομοτηνή

Με την σημαία της “Ανεξάρτητης Δυτ. Θράκης” φωτογραφίζεται η Γενιά Ζ της Μειονότητας

Η Γενιά Ζ της Προξενικής Μειονότητας ταξιδεύει…

Αρθρογράφος