Στο μέγαρο Vahdettin φοιτήτρια Ιατρικής από την Κομοτηνή

27 Μαΐου 202415:28

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η κ.Ayçıl Paşaoğlu, είναι φοιτήτρια του 4ου έτους από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Hacettepe της Άγκυρας , και παρευρέθηκε στη “Συνάντηση Νέων της 19ης Μαΐου ” που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Vahdettin.

Στο 25.00-25.47 η Ελληνίδα υπήκοος κ. Ayçıl Paşaoğlu δήλωσε ενώπιον του Τούρκου Προέδρου κ. Ρ.Τ. Ερντογάν και του Υπουργού Αθλητισμού και Νέων (φίλου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη και του Ερδέμ Χουσεΐν ) , με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 19/5:  «  Κατάγομαι από την Κομοτηνή , η οποία είναι η πατρίδα του Sadık Ahmet του συνάδελφου και συμπατριώτη μου . Είμαι Τουρκάλα μέλος της Δυτικής Θράκης . Αυτή τη στιγμή συνεχίζω την εκπαίδευσή μου εδώ με τις ευκαιρίες που παρέχουν οι τουρκικές υποτροφίες. Γι’ αυτό θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς εσάς που μας δώσατε αυτές τις ευκαιρίες»

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με εκπροσώπους της νεολαίας και αθλητές στη «Συνάντηση Νέων της 19ης Μαΐου » που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Vahdettin με την ευκαιρία της 19ης Μαΐου Εορτασμού του Ατατούρκ , της Ημέρας Νεολαίας και Αθλητισμού .

Η κ.  Ayçıl Paşaoğlu, φοιτήτρια του 4ου έτους στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Άγκυρας Hacettepe, , δήλωσε ότι ήταν τιμή της που βρισκόταν στην συνάντηση αυτή.

Σε σχετική ανάρτησή του ο κ. Αμπντουλλάχ Ερέν Πρόεδρος της ΥΤΒ (Διεύθυνση Αποδήμων και Συναφών Κοινοτήτων) σημείωσε χαρακτηριστικά:

“Οι Τουρκικές Υποτροφίες όχι μόνο κάνουν τα εκπαιδευτικά όνειρα των νέων πραγματικότητα, αλλά ενισχύουν και τους δεσμούς της καρδιάς μας στις αδελφικές γεωγραφίες. Η ιστορία του Ayçıl, που είναι από τη Δυτική Θράκη, είναι μια απόδειξη που παρέχουν αυτές οι υποτροφίες στους νέους, έχει ένα νόημα που αγγίζει τις καρδιές μας.
Καλή επιτυχία αδερφέ μου Ayçıl, σου εύχομαι συνέχεια επιτυχίες.”
 

Αρθρογράφος