Διπλασιασμό των πτήσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία ζητά η Turkish Airlines

12 Μαρτίου 201306:00

Τον διπλασιασμό του αριθμού των τουρκικών πτήσεων προς την Ελλάδα ζητεί ο γενικός διευθυντής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Turkish Airlines κ. Τεμέλ Κοτίλ.

Μιλώντας προς Ελληνες δημοσιογράφους είπε ότι η συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας πρέπει να γίνει στενότερη, καθώς υπάρχουν πολλοί δεσμοί, όχι μόνον οικονομικοί αλλά και πολιτιστικοί. Σημείωσε ότι μια αύξηση του αριθμού των πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών, μπορεί να βοηθήσει τουριστικά και τις δύο χώρες, καθώς θα βολεύει ιδιαίτερα τους τουρίστες που έρχονται από μακρινά μέρη του πλανήτη (π.χ. Κίνα, Λατινική Αμερική κ.λπ.). «Η επικοινωνία θα πρέπει να γίνει τόσο συχνή, ώστε κάποιοι που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη να μπορούν να επισκέπτονται την Αθήνα για φαγητό και αντίστροφα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κοτίλ ανέφερε ότι το θέμα της αύξησης των πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών, συζητήθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κωνσταντινούπολη, αλλά τελικές αποφάσεις ακόμη δεν έχουν ληφθεί. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών καθορίζεται μέσω διακρατικής συμφωνίας και η τελευταία που έχει υπογραφεί, καθορίζει τρεις πτήσεις από κάθε πλευρά.

Η Turkish Airlines στις πτήσεις της προς την Ελλάδα, θα ενδιαφέρονταν ακόμη και για πτήσεις σε άλλους ελληνικούς προορισμούς, εκτός Αθηνών, όπως π.χ. η Κρήτη.

Πηγή : ypodomes.com

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr