Διορισμός νέου προσωρινού τοποτηρητή στην Μουφτεία Κομοτηνής (video)

17 Αυγούστου 201808:55

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Με ταχείς και προσεκτικούς χειρισμούς προχωρά το κυβερνητικό σχέδιο για την ανάδειξη νέας θρησκευτικής ηγεσίας της μουσουλμανικής μειονότητας με την ουσιαστική συναίνεση της αντιπολίτευσης και την απουσία αντιδράσεων (με ελάχιστες εξαιρέσεις ) από την τοπική κοινωνία.

Κείμενο του ιστολόγιου 16/8/2018Προειδοποιήσαμε για τον κ. Τζιχάτ . Και όμως δεν εισακουστήκαμε. Σήμερα λοιπον…

Gepostet von Τουρκικά Νέα am Donnerstag, 16. August 2018

Εν μέσω πανηγυρισμών για την απελεύθερωση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών μας από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, διορίσθηκε ο κ.Τζιχάτ Χαλήλ νέος τοποτηρητής στη Μουφτεία Κομοτηνής, χωρίς αυτό να αποτελεί έκπληξη για τους γνώστες των τοπικών θεμάτων.Toποτηρητής στη Μουφτεία Ξάνθης ορίζεται ο Μπιλάλ Καρά Χαλήλ του Μπεχρή.Τη σχετική απόφαση υπογράφει ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Ιωάννης Σάββας, σε εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 3 του ν.1920/1991.

 

Σε μία παράλληλη εξέλιξη οργανώθηκε αυθόρμητα συγκέντρωση στήριξης προς τον μέχρι σήμερα νομίμως διορισθέντα Σοφολογιώτατο Μουφτή Μέτσο Τζεμαλή διαμαρτυρόμενοι ταυτοχρόνως για την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που συνταξιοδοτεί υποχρεωτικά τους μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης.

Αξίζει να παρακολουθήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος πως ο Μουφτής Κομοτηνής Μέτζο Τζεμαλή μιλά και σχολιάζει στην Ειρήνη Τσακίρη τον νέο τρόπο τοποθέτησης των Μουφτήδων .33 χρόνια υπηρετεί αυτή τη θέση και μετά από τόσα χρόνια αναρωτιέται γιατί γίνεται τώρα αυτή η κίνηση.”Θα πάμε στο ανώτερο δικαστήριο για να υποστηρίξουμε τις θέσεις μας” ανέφερε ο Μέτζο Τζεμαλή.

Ο Μουφτής Κομοτηνής Μέτζο Τζεμαλή μιλά και σχολιάζει στην Ειρήνη Τσακίρη τον νέο τρόπο τοποθέτησης των Μουφτήδων .33 χρόνια υπηρετεί αυτή τη θέση και μετά από τόσα χρόνια αναρωτιέται γιατί γίνεται τώρα αυτή η κίνηση."Θα πάμε στο ανώτερο δικαστήριο για να υποστηρίξουμε τις θέσεις μας" ανέφερε ο Μέτζο Τζεμαλή.

Gepostet von Dafnis George am Montag, 13. August 2018

Αρθρογράφος