Η Τσιγδέμ Ασάφογλου βραβεύει τον Μ. Ντεστιντσί, που “θα συνθλίψει τα κεφάλια των Ελλήνων;”

25 Ιουλίου 202216:09

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Το ΒΒΡ είναι ένας ακροδεξιός ισλαμικός πολιτικός σχηματισμός που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο 1993 , διατηρεί σχέσεις με τους “Γκρίζους Λύκους” και αποτελεί μία τουρκική εκδοχή νεοφασισμού με εμφανή τα στοιχεία του παντουρκισμού.

Ιδρυτής του κόμματος ο Muhsin Yazıcıoğlu ο οποίος και έχασε την ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα.Το ΒΒΡ διατηρεί στενούς δεσμούς με μουσουλμάνους τουρκικής συνείδησης στα Βαλκάνια ( Σκόπια, Πρίζρεν, Νόβι Πάζαρ – Σαντζάκιο, Βουλγαρία).

Σε πολλά σημεία ο πολιτικός λόγος του κόμματος συμπίπτει με το ΜΗΡ. Πρόεδρός του ο Μουσταφά Ντεστιτζί , ο οποίος από το 2013 που είχε επισκεφθεί με αντιπροσωπεία του κόμματός του την Θράκη, μέχρι σήμερα, έχει προβεί σε προκλητικές δηλώσεις για την Μειονότητα και τον Ελληνισμό.

Το εθνοϊσλαμιστικό BBP είναι γνωστό για τις σχέσεις του με το ΑΚΡ και τη συνεργασία του με τον Ρ.Τ. Ερντογάν ως διασυνδετήριος κρίκος με τους “Γκρίζους Λύκους” και μέλη του κόμματος είχαν συμμετάσχει σε δράσεις όπως αυτη με το MV Mavi Marmara με την αποστολή βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους της Γάζα το 2010.

Ο Μουσταφά Ντεστιτζί και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Ιλκέρ Καγιαλίογλου είχαν συλληφθεί για τον παραπάνω λόγο στο Τελ Αβίβ το 2016, προφυλακίσθηκαν αλλά απελευθερώθηκαν μετά από υψηλή παρέμβαση..

Το δεκαήμερο που μας πέρασε, είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε δύο φορές στα μέρη μας: την πρώτη στην κηδεία του Αχμέτ Μετέ και την δεύτερη ως επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας που ξεκινώντας από την Κομοτηνή και την συμμετοχή της στο μνημόσυνο Αχμέτ Σαδήκ θα προχωρήσει σε σειρά επισκέψεων στα Βαλκάνια (Σκόπια, Κοσσυφοπέδιο, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη).

Το κόμμα ΒΒΡ φαίνεται ότι αναπροσαρμόζει προς το δραστικότερο την παρουσία του, καθώς αντιμετωπίζει κι έναν νέο αντίπαλο, τον Umit Ozdag, στην τουρκική πολιτική σκηνή.

Παρά τις προκλητικές δηλώσεις του σε βάρος του Ελληνισμού, (εύκολα εντοπίσιμες και στο διαδίκτυο) , ο κ. Μουσταφά Ντεστιτσί εξακολουθεί να επισκέπτεται ανενόχλητος την Ελλάδα και να παρίσταται σε διάφορες πολιτικές εκδηλώσεις με έντονη ανθελληνική στάση.

Μεγάλη αίσθηση είχαν κάνει οι δηλώσεις του, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τις οποίες:“Στα χρόνια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας, η Δύση προκάλεσε την Ελλάδα με τον ίδιο τρόπο, την έστειλε στην Τουρκία, την Ανατολία και μετά τους πετάξαμε στη θάλασσα. Αυτή τη φορά, εμείς δεν θα τους πετάξουμε μόνο στη θάλασσα, αλλά θα τους συνθλίψουμε τα κεφάλια στην Αλεξανδρούπολη, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα”.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Μουσταφά Ντεστιτσί είναι ομοϊδεάτης και ομοτράπεζος των ΔΕΚΑΕΠΤΑ που μας απειλούν εδώ στο Komotinipress.

ΑΡΑΓΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ;

Αρθρογράφος