mydia

Μύδια BlackBean Sauce και ρύζι στον ατμό

11 Ιουλίου 201123:55

mydiaΜύδια BlackBean Sauce και ρύζι στον ατμό

Υλικά:

  • λάδι για τηγάνι (ότι έχετε συνήθως για wok)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
  • 1 κουταλιά της σούπας black bean sauce
  • 1 κιλό μύδια (μεγάλα)
  • 2-3 κρεμμυδάκια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά chilli
  • bamboo shots (προαιρετικά)
  • 1-2 κουταλάκια γλυκού σόγια σος (soy sauce)

Πριν ξεκινήσω:

  • Είναι καλή συνταγή, αν σας αρέσει η black bean sauce. Αν είναι η πρώτη φορά που τη χρησιμοποιείτε, ίσως δυσαρεστηθείτε από τη δυνατή μυρωδιά, αλλά διαλύεται καλά στο φαΐ. Το ginger, αν δεν μπορείτε να το βρείτε σε πολτό, καθαρίζετε 1 και το περνάτε στο μπλέντερ.
  • Φήμες θέλουν να τα τρώω τα κινέζικα δυνατά. Αν θέλετε να παίξετε εκ του ασφαλούς, κάντε τη σάλτσα σε ένα κατσαρολάκι και βάλτε λίγο λίγο μέχρι να το φέρετε στα μέτρα σας.

Εκτέλεση:

  • Ξεπαγώνετε τα μύδια με ζεστό νερό. Αν είναι φρέσκα, τα καθαρίζετε/ανοίγετε.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ανακατέψτε ginger soy και blackbean, μέχρι να γίνει ομοιογενές. Και αυτό γιατί θα είναι δύσκολο να το ανακατέψετε καλά μέσα στο wok.
  • Κόβουμε σκόρδο κρεμμύδι chilli, bamboo και καίμε το wok. Μόλις κάψει, τα πετάμε στο wok.
  • Ανακατεύουμε διαβολεμένα. Πετάμε τα μύδια και απολαμβάνουμε τον ήχο που κάνουν χτυπώντας στο wok. (Είναι ηχητικά φιγουρατζίδικη συνταγή)
  • Βάζουμε νερό και σάλτσα ίσα ίσα να καλυφθούν τα μύδια, ίσως και λιγότερο. Ανακατεύουμε. (Εδώ είναι που παίζετε με τη σάλτσα/νερό μέχρι να τα φέρετε στα μέτρα σας). Το αφήνετε 5-10 λεπτά και είναι έτοιμο. Αν βρίσκετε τη σάλτσα πολύ νερουλή, βάζετε λίγο κορν φλάουρ.
  • Το βάζετε σε μπολ και βάζετε το κρεμμυδάκι κομμένο λωρίδες.

Ρύζι στον ατμό

Μεγάλη και πονεμένη ιστορία. Και σε wok και σε μηχανήματα – ατμόπλοια, παίρνει ΩΡΕΣ να γίνει. Το μισό θα είναι λασπωμένο και το άλλο μισό ωμό. Για να πετύχει, πρέπει να κάνεις πολύ λίγο και να είναι απλωμένο καλά σε μια στρώση.


Ζαβολιά:

  • Βράζετε το ρύζι χωρίς λάδι και αλάτι. Βάζουμε το μισό νερό από ότι κανονικά.
  • Μόλις τελειώσει το νερό, βάζουμε νερό στο wok, το καλαθάκι, και μια υγρή πετσέτα με αραιή πλέξη και βάζουμε το ρύζι. Το αφήνουμε μέχρι να γίνει. Το ρύζι θα είναι στεγνό/σπυρωτό και αχνιστό. Είναι ανάλατο, γι’ αυτό είναι καλό με συνταγές που έχουν δυνατή γεύση.

Γιατί κάνουμε ζαβολιά; Γιατί δεν πιστεύετε πόσες ώρες παίρνει. Αυτό σίγουρο.

http://greekcook.gr


Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]