«Άρωμα Βιέννης» από την Ορχήστρα Δωματίου Αλεξανδρούπολης στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

21 Δεκεμβρίου 202308:03

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Πρωτοχρονιάτικη συναυλία κλασικής μουσικής «Άρωμα Βιέννης» από την επταμελή Ορχήστρα Δωματίου Αλεξανδρούπολης.

Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής 2023

Η Ορχήστρα Δωματίου Αλεξανδρούπολης (Ο.Δ.Α.) θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής για μία μοναδική εμφάνιση εορταστικής Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στις 19:30.

Το πρόγραμμα της συναυλίας αποτελείται από αγαπημένες μελωδίες με ιδιαίτερη έμφαση στα Βιεννέζικα βαλς και πόλκες του Johann Strauss του νεότερου και το μουσικό σχήμα αποτελείται από δύο βιολιά, βιόλα, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο, φλάουτο και κρουστά και έχει στόχο να ταξιδέψει το φιλόμουσο κοινό στην εορταστική Βιέννη.

Είσοδος Δωρεάν.

Δεν είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Η Ορχήστρα Δωματίου Αλεξανδρούπολης (Ο.Δ.Α.) , ως μουσικό σύνολο, εμφανίσθηκε πρώτη φορά στις 14 Μαΐου 2023, ημέρα των Ελευθερίων της Αλεξανδρούπολης, στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρονών από την απελευθέρωσή της. Η μεγαλειώδης συναυλία, πρωτοβουλία της Ι. Μ. Αλεξ/πόλεως, παρουσίασε στο ευρύ κοινό το Ορατόριο «Ζείδωρος Βίος», έργο του πατρός Κωνσταντίνου Κωστάκη και του Πρωτοψάλτη Γεωργίου Χατζηθεοδώρου, για την ιστόρια της Αλεξ/πολης σε Ά παγκόσμια εκτέλεση, υπό την διεύθυνση του Κωνσταντίνου Δημηνάκη, Έλληνα μαέστρου που ζει και εργάζεται στην Βιέννη.

Η Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου Αλεξανδρούπολης είναι ένα μουσικό σύνολο που αποτελείται από διακεκριμένους επαγγελματίες μουσικούς που ζουν, δραστηριοποιούνται και εργάζονται στην πόλη μας ως καθηγητές μουσικής και ως εκτελεστές κλασικής μουσικής.

Τα μέλη της ορχήστρας μοιράζονται την ανάγκη τους για προσφορά πολιτιστικής έκφρασης υψηλών προδιαγραφών στο κοινό της ΠΑΜΘ και επιδιώκουν να αποτελέσουν σταθερό σημείο αναφοράς της λόγιας δυτικής μουσικής στην Θράκη

Με την συνύπαρξή τους και, έχοντας όλοι να καταθέσουν γνώσεις και εμπειρίες από το πλούσιο βιογραφικό τους, ευελπιστούν η Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου Αλεξανδρούπολης να γίνει κοινός τόπος για τους επαγγελματίες μουσικούς όλων των αντίστοιχων φορέων της περιοχής μας.

Συντελεστές:

  • Φλάουτο: Ζήσης Νικόλαος, Καθηγητής Φλάουτου στο Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και στο Ωδείο Φαέθων της Αλεξανδρούπολης, Πρώην μέλος Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης
  • Ά Βιολί : Τζιβένης Επαμεινώνδας, Καθηγητής Βιολιού στο Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας
  • Β´ Βιολί : Μπαχτσεβανίδης Δημήτριος, Καθηγητής Βιολιού και Βιόλας στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης
  • Βιόλα : Τζιβένης Αντώνιος, Καθηγητής Βιόλας στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης
  • Τσέλλο: Κόζαλης Χρήστος, Καθηγητής Βιολοντσέλλου στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας
  • Μπάσο: Κώστογλου Γιάννης, Καθηγητής Κοντραμπάσου στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης
  • Κρουστά: Ψαλτόπουλος Δημήτρης, Καθηγητής Κρουστών στο Ωδείο Φαέθων της Αλεξανδρούπολης

Αρθρογράφος