Απάντηση της Σχολικής Εφορείας Μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου Ξάνθης στο Komotinipress

28 Σεπτεμβρίου 202215:06

Μετά την ανάρτηση του Προέδρου του ΣΕΜΔΘ (Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης) και κηδεμόνα στο σχολείο μας κ. Χουσεΐν Μπαλτατζή στον λογαριασμό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το κτιριακό πρόβλημα που υπάρχει εδώ και χρόνια στο σχολείο μας, ήταν αναγκαία να γίνει αυτή ανακοίνωση από πλευράς μας ώστε να διορθωθούν τα λανθασμένα και παραπλανητικά στοιχεία σχετικά με το σχολείο μας τα οποία δημοσιεύθηκαν στην διαδικτυακή εφημερίδα Komotini Press.

Πρώτα απ ‘όλα, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η ανάρτηση του κηδεμόνα στο σχολείο μας κ. Χουσεΐν Μπαλτατζή αντανακλά πλήρως τις αδικίες που έχουμε επανειλημμένα επισημάνει ως Σχολική Εφορία από την ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας.

Όσο για το δημοσίευμα της εφημερίδας Komotini Press.

  • 1) Δεν έχει επικοινωνήσει κανείς ούτε με τον Διευθυντή του σχολείου μας ούτε με την Σχολική Εφορία επομένως πρόκειται για μια εντελώς ψευδή και σκόπιμη δήλωση που προφανώς έγινε για την παραπλάνηση του κοινού. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην εφημερίδα Komotini Press ότι το σχολείο μας διοικείται από την Σχολική Εφορία και οι πιο ακριβείς και σωστές πληροφορίες μπορούν να ληφθούν από την ίδια.
  • 2) Στην περίπτωση 4 αναφέρεται ότι καλύπτεται το 99% των αναγκών του ελληνόγλωσσου προγράμματος. Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις τάξεις, 19 ώρες μαθημάτων είναι κενές λόγω του ότι δεν έχουν διοριστεί ακόμη οι εν λόγοι καθηγητές. Επομένως, ή δεν ελήφθησαν οι σωστές πληροφορίες ή δημοσιεύθηκε σκόπιμα ψευδή είδηση.
  • 3) Άλλο ένα εντελώς ψευδές στοιχείο του δημοσιεύματος είναι ότι σε όλους τους μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας έχουν διανεμηθεί υπολογιστές και tablet από την πλευρά της πολιτείας. Μπορούμε ειλικρινά να πούμε ότι αυτό το στοιχείο είναι εντελώς ψευδές. Διότι τα προηγούμενα χρόνια από πλευράς πολιτείας έχουν διατεθεί στο σχολείο μας μόλις περίπου 10 υπολογιστές και μόλις περίπου 30 tablet για το σύνολο καθηγητών-μαθητών που αριθμούσε κόντα στους 800.

Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι, ως Σχολική Εφορεία, θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών από κάθε άποψη για το μοναδικό Γυμνάσιο και Λύκειο της Μουσουλμανικής-Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης στην Ξάνθη.

Τέλος, θα θέλαμε να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη ότι θα παρακολουθούμε και θα απαντάμε σε όλα τα δημοσιεύματα σχετικά με το σχολείο μας που είναι ψευδείς και έχουν σκοπό την παραπλάνηση του κοινού και ότι όποτε θεωρήσουμε αναγκαίο θα προβούμε στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες.

Με Εκτίμηση,
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΓΥΜΑΝΣΙΟΥ

 

 

Αρθρογράφος