Οι παράπλευρες δράσεις του AGROFEST

31 Οκτωβρίου 201911:38

Με επίκεντρο τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο αλλά και πλήθος επαγγελμάτων που δραστηριοποιούνται γύρω από αυτόν ολοκληρώθηκε το διήμερο 26 και 27 Οκτωβρίου το AGROFEST Φεστιβάλ Γεωργίας και Κτηνοτροφίας στα Αρριανά.

Ο Δήμος Αρριανών συμμετείχε στην διοργάνωση με μια σειρά δράσεων που έλαβαν χώρα στο περίπτερο του Δήμου στο Φεστιβάλ.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε στις προσφερόμενες κοινωνικές υπηρεσίες που λειτουργούν στον Δήμο για την εξυπηρέτηση των πολιτών, μέσα από τις δομές του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και από το Κέντρο Κοινότητας Δ. Αρριανών.

Το προσωπικό από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» πραγματοποίησε μετρήσεις αρτηριακής πίεσης και σακχάρου σε ενδιαφερόμενους τονίζοντας την αξία της ιατρικής πρόληψης στην υγεία του πληθυσμού. Παράλληλα μοιράστηκε έντυπο υλικό με τις δράσεις των δύο δομών καθώς και πληροφοριακό υλικό από το Κέντρο Κοινότητας για την διευκόλυνση εξυπηρέτησης των πολιτών σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει (ΚΕΑ, επιδόματα, συντάξεις κ.α.).

Για τους μικρούς επισκέπτες ο Δήμος επέλεξε μια δράση σχετική με την ανακύκλωση και τον τρόπο διαχείρισης των οικιακών απορριμμάτων. Τα παιδιά έμαθαν την διαδικασία διαχωρισμού των απορριμμάτων ανά είδος και έκαναν χρήση του μπλε κάδου ανακύκλωσης για τα ανακυκλώσιμα υλικά. Κατόπιν έλαβαν ένα εκπαιδευτικό φυλλάδιο και ένα δωράκι με θέμα την ανακύκλωση.

Τέλος ο Δήμος Αρριανών παρουσίασε το συνολικό του έργο στην περιοχή, σε έργα, υποδομές και δράσεις, μέσω παρουσίασης σε οθόνη προβολής, που είχε τοποθετηθεί για αυτόν τον σκοπό στο περίπτερο.

Ταυτόχρονα με την έκθεση στο δημοτικό κατάστημα Αρριανών, στον ειδικά διαμορφωμένο συνεδριακό χώρο, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες για τον αγροτικό κλάδο της Θράκης, τα ευφυή συστήματα καλλιέργειας, τις καλλιέργειες κερασιού, ελιάς και καπνού.

Η μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης και το ενδιαφέρον του κόσμου και των εκθετών, ικανοποίησαν το σύνολο των διοργανωτών και έθεσαν ως στόχο την καθιέρωση της διοργάνωσης σε ετήσια βάση.

 

Ο Δήμαρχος Αρριανών

 

 

 

Αμέτ Ριτβάν

 

Αρθρογράφος