Ζιν: Βγάλτε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία από το ευρώ!

9 Νοεμβρίου 201311:28

Έξοδο κυρίως της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας από την Ευρωζωνη, Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το χρέος, και περισσότερο πληθωρισμό στην Γερμανία, είναι τα μέτρα που προτείνει ο κορυφαίος οικονομολόγος, πρόεδρος του γνωστού γερμανικού Ινστιτούτου Ifo, Χανς Βέρνερ Ζιν για να διασωθεί η νομισματική ένωση!

Κατά την συνάντηση που είχε με τον νομπελίστα Γιόζεφ Στίγκλιτς σε συνέδριο επενδυτών στην γερμανική πόλη Mάινζ, ο Ζιν ανέφερε ότι το εξωτερικό χρέος των νότιων χωρών θα μπορούσε να ξαναγραφεί στο νέο εθνικό τους νόμισμα σε ισοτιμία που θα αποτυπωθεί με βάση την αναμενόμενη υποτίμηση έναντι του ευρώ.

Από την πλευρά του, ο Γιόζεφ Στίγκλιτς τόνισε ότι είναι αναγκαία μια πολιτική και δημοσιονομική ενοποίηση αν κάποιος θέλει να διατηρήσει την νομισματική ένωση.

Η Γερμανία παγιώνει τη θέση της ως ατμομηχανή της ευρωζώνης, καθώς σε αυτήν στηρίζονται οι υψηλές αναπτυξιακές προσδοκίες στην ζώνη του κοινού νομίσματος, αποφαίνεται σε έκθεσή του το ινστιτούτο Ifo.

Πηγή: www.skai.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr