Το Χαμόγελο του Παιδιού» εγκαινίασε το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

27 Ιουνίου 201722:54

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» χάρη στην πολύτιμη βοήθεια των υποστηρικτών του κατάφερε να εδραιώσει την παρουσία του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με την έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με έδρα στην Καβάλα, το οποίο θα θέσει σε λειτουργία το σύνολο των δράσεων του Οργανισμού για να καλύψει τις ανάγκες όλων των παιδιών που έχουν ανάγκη στην ευρύτερη περιοχή.

Την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την γνωστοποίηση της έναρξης της λειτουργίας του Κ.Α.Κ.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Galaxy Hotel της Καβάλας, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, θεσμικοί φορείς, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, αλλά και οι ιδιώτες και επιχειρήσεις που συνέβαλλαν στην υλοποίηση της δημιουργίας του Κ.Α.Κ.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Walter Stechel, μαζί με συνεργάτες από την Ελλάδα και την Γερμανία. Ο Γενικός Πρόξενος απηύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε στην αδελφοποίηση των πόλεων της Καβάλας και της Νυρεμβέργης, η οποία οδήγησε σε μία γενναία χρηματοδότηση από δωρητές για την υλοποίηση των δράσεων του Οργανισμού στην περιοχή.

Χαιρετισμό απηύθυναν και η δήμαρχος Καβάλας κα Τσανάκα Δήμητρα, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κος Μαρκόπουλος Θεόδωρος και ο κος Καραγιώργης Ανδρέας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, οι οποίοι συνεχάρησαν τον πρόεδρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για το έργο του και δήλωσαν τη διάθεση να στηρίξουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που πραγματοποιείται.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού, κος Κώστας Γιαννόπουλος, καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους φορείς, συνεργάτες και υποστηρικτές και τόνισε πόσο σημαντική είναι η σύμπραξη όλων αυτών των ανθρώπων που βοηθήσαν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» να εδραιωθεί στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με φυσική παρουσία στην πόλη της Καβάλας. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι: «Ενώσαμε τις δυνάμεις μας και είμαστε εδώ σήμερα για να μιλήσουμε για τα χαμόγελα των παιδιών μας. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», εδώ και 22 χρόνια, βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί θύμα Βίας, σε κάθε παιδί θύμα Εξαφάνισης, σε κάθε παιδί με προβλήματα Υγείας και σε κάθε παιδί που βρίσκεται σε συνθήκες Φτώχειας προσφέροντας το σύνολο των υπηρεσιών του, καθημερινά και πανελλαδικά. Χάρη στην στήριξη του κόσμου και των εταιριών, συνεχίζουμε το δύσκολο έργο μας, πάντα με ποιότητα και με όραμα: το Χαμόγελο κάθε παιδιού».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του πανελλαδικού έργου και των δράσεων του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ο κος Κώστας Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και παρουσίασε τις δράσεις, οι οποίες τίθενται σε λειτουργία με την έναρξη του Κ.Α.Κ.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συγκεκριμένα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει σε λειτουργία:

  • Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με έδρα την Καβάλα, το οποίο έχει στη διάθεσή του:
  • Τηλεφωνικό κέντρο τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο είναι διασυνδεδεμένο με τα άλλα πέντε κέντρα του οργανισμού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο. Τα 6 αυτά σημεία είναι διασυνδεδεμένα σαν ένα και δέχονται κλήσεις από τις γραμμές υποστήριξης του οργανισμού 1056, 116000 και 116111.
  • Οχήματα Άμεσης Επέμβασης για την πραγματοποίηση επιτόπιων παρεμβάσεων και Κινητές Μονάδες Άμεσης Ψυχολογικής Υποστήριξης
  • Τις 3 Ιατρικές Μονάδες Προληπτικής ιατ4ρικής του οργανισμού που περιοδεύουν πανελλαδικά
  • Την κινητή επιχειρησιακή μονάδα για τον εντοπισμό παιδιών που έχουν εξαφανιστεί και εξειδικευμένα υλικοτεχνικά μέσα για την αναζήτηση παιδιών (jeeps, ATV, μηχανή)
  • Το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας «Οδυσσέας»
  • Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Καβάλα
  • Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι στην Καβάλα

 

Η συγκεκριμένη ημέρα ήτανε διπλά σημαντική για «Το Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς δεν σηματοδότησε μόνο την έναρξη του ΚΑΚΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και την έναρξη της λειτουργίας του Σπιτιού στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας, στο οποίο θα μεγαλώνουν παιδιά θύματα κάθε μορφής βίας, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα που οι αρμόδιες Εισαγγελικές & Δικαστικές Αρχές κρίνουν αναγκαία την απομάκρυνσή τους από το οικογενειακό τους περιβάλλον λόγω σοβαρής κακοποίησης και παραμέλησης.

 

Το Σπίτι, το οποίο αποτελείται από δυο οικήματα, θα ανοίξει την αγκαλιά του σε συνολικά 19 παιδιά, αποτελεί δωρεά του αείμνηστου Ιωάννη Συμεωνίδη και ανακαινίστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Multi-sectoral assistance to and protection of migrants and refugees stranded in Greece” του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, με χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Ιδιαιτέρα συγκινητική ήτανε η στιγμή όπου ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βράβευσε όλους αυτούς τους ανθρώπους, ιδιώτες και επιχειρήσεις, οι οποίοι με την προσφορά τους συνέβαλλαν στη δημιουργία του ΚΑΚΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και στην αποκατάσταση των δύο σπιτιών στη Νέα Ηρακλείτσα, Καβάλας.

 

Τέλος πραγματοποιήθηκε η τελετή των εγκαινίων και ο αγιασμός των νέων εγκαταστάσεων στην οδό Φιλελλήνων 16 και έγινε ξενάγηση των προσκεκλημένων στο χώρο.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά όλους τους ανθρώπους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που απέδειξαν περίτρανα στην πράξη την προτροπή του 10χρονου ιδρυτή του οργανισμού Ανδρέα Γιαννόπουλου:

«Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε, αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε»!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης το Galaxy Hotel και το Τμήμα Τροχαίας της Καβάλας.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr