Χ. Μπαλτατζή: Είμαστε Τούρκοι, δεν είμαστε δαίμονες

22 Μαΐου 202412:12

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Την Πέμπτη 16 Μαϊου 2024 στην εκπομπή ¨ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ¨ στον ρ/σ AdelinFM Κύθηρα ήταν καλεσμένος σε τηλεφωνική συνέντευξη ο Εγκάθετος και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ακροδεξιού ισλαμοφασιστικού εθνκιστικού τουρκοδίαιτου κόμματος της ημεδαπής DEB/ΚΙΕΦ.

Ο Εγκάθετος Πρόεδρος του ΣΕΜ παρουσίασε, δοθείσης της ευκαιρίας βάσει της ΚΥΑ E/1985/30.04.2024 (Β’ 2594 01.05.2024), το εθνικιστικό αφήγημα του “κόμματος Σαδήκ” χωρίς δημοσιογραφικό αντίλογο, παρουσιάζοντας μία πλασματική καταγραφή της “μειονοτικής ιστορίας” κάνοντας προπαγάνδα.

Από ακρόαση , ωστόσο της συνέντευξης, προκύπτουν , συνεκδοχικά, τα ακόλουθα:

  • 1. Οι χρηματοδότες και πολιτικοί προϊστάμενοι του Χουσεΐν Μπαλτατζή (εξ)\ωθούν τους προέδρους των σωματείων των τουρκοφρόνων να προβάλλουν τα αιτήματα για “Εθνική Μειονότητα”
  • 2. Οι προβεβλημένοι Εγκάθετοι θα αναγκάζονται να αυτοπροσδιορίζονται στις δημόσιες εμφανίσεις τους σαν “Τούρκοι”
  • 3. Το Προξενείο καλλιεργεί, με αφορμή την κάθοδο του DEB/ΚΙΕΦ στις ευρωεκλογές, σκηνικό “αποσχιστικού εθνικισμού” μέσα από ένα πολυσύνθετο προπαγανδιστικό αφήγημα ενδεδυμένο με τον ψευδοανθρωπισμό του ισλαμοφασιστικού κατεστημένου,προκειμένου να προβάλλουν τα αιτήματά τους για μουφτειακό, εκπαιδευτικό, βακουφικό κλπ
  • 4. Οι ακροδεξιοί εθνικιστές της Θράκης καλύπτονται κι επιζητούν νομιμοποίηση μέσω της συνεργασίας τους με το EFA και το αφήγημα της “εθνικής αυτοδιάθεσης των Μειονοτήτων”
  • 5. Η ψηφοθηρική στρατηγική του κόμματος για αυτές τις εκλογές είναι η στόχευση σε ομάδες οικονομικών μεταναστών από την Ελλάδα στην Ευρώπη, σε ομάδες λαθρομεταναστών και προσφύγων που επιζητούν άσυλο στην Ευρώπη και στα μέλη των εθνικών μειονοτήτων
  • 6. Το DEB/ΚΙΕΦ στρέφεται κατά της Ευρώπης των πολλών ταξικών ταχυτήτων και κοινωνικών ανισοτήτων. «Θέλουμε μια ανθρωποκεντρική Ευρώπη όπου οι αδύναμοι, οι μετανάστες και όλοι, ανεξαρτήτως φυλής και καταγωγής, μπορούν να επωφεληθούν από τη δημοκρατία» τόνισε ο Εγκάθετος Χ. Μπαλτατζή.
  • 7. Το DEB/ΚΙΕΦ ως προς το σκέλος που προπαγανδίζει την “εθνικά τουρκική μειονότητα” αναπαράγοντας όλα τα προπαγανδιστικά στερεότυπα τρίτης χώρας παραβιάζει την ελληνική έννομη τάξη.

 

Αρθρογράφος