Βήμα στην εθνικιστική σκοπιανή προπαγάνδα έδωσε το συνέδριο της FUEN

22 Μαΐου 201508:49

Οι διοργανωτές του Συνεδρίου της  FUEN στην Κομοτηνή εκτός των άλλων ατοπημάτων που διέπραξαν , έδωσαν και βήμα σε γραφικούς εκπροσώπους της σκοπιανής προπαγάνδας στην Ελλάδα οι οποίοι και επανέλαβαν τις αιτιάσεις τους σε βάρος της Ελλάδας.

Ο λόγος γίνεται για την κ. Ευγενία Νατσουλίδου και τον “αρχιμανδρίτη” κ. Νικόδημο Τσακνιά.

 

Στο συνέδριο που διοργάνωσαν από κοινού το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης και ο Σύλλογος Επιστημόνων Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης συζητήθηκαν θέματα όπως το πρόβλημα της πολιτικής εκπροσώπησης των μειονοτήτων στην Ευρώπη, η υφιστάμενη κατάσταση της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και η προστασία της οθωμανικής κληρονομιάς.

Ο Πρόεδρος της FUEN Χανς Χάινριχ Χάνσεν αναφερόμενος στο συνέδριο είπε ότι υπάρχει διαφορά απόψεων με την ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά το θέμα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Ο Χάνσεν δήλωσε ότι προσκάλεσαν Έλληνες αξιωματούχους στο συνέδριο και πως δεν έλαβαν απάντηση από κανέναν.

Οι σύνεδροι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της γενικής συνέλευσης επισκέφθηκαν το Ντεργκάχ Σεΐντ Αλί Σουλτάν στον Έβρο και συναντήθηκαν με τους εκλεγμένους μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπραχήμ Σερίφ και Αχμέτ Μετέ.

Στην Ξάνθη τους σύνεδρους συνόδευσαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χουσέιν Ζεϊμπέκ και ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μαντατζή.

Αρθρογράφος