Τουρκική προπαγάνδα από τη “Νέα Αριστερά” στην Ελληνική Βουλή

12 Μαρτίου 202406:57

Με “σκονάκι” από το Προξενείο μίλησε ο Οζγκιούρ Φερχάτ στην Βουλή- Θα μείνουν αναπάντητα και τα ψεύδη του Οζγκιούρ Φερχάτ για την μειονοτική εκπαίδευση; – Τουρκική προπαγάνδα από τη “Νέα Αριστερά” στην Ελληνική Βουλή-Νέα Αριστερά Θράκης = ΚΙΕΦ/DEB= Τουρκικό Παρακράτος;

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Στην πρόσφατη συζήτηση στην ΒτΕ για τα “ιδιωτικά πανεπιστήμια” ο Εγκάθετος βουλευτής της Νέας Αριστεράς Ν. Ροδόπης κ. Οζγκιούρ Φερχάτ, κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του για το θέμα, μίλησε εμβολίμως για “τα διαχρονικά προβλήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης” μεταφέροντας τις πάγιες θέσεις της τουρκικής προπαγάνδας στο ελληνικό κοινοβούλιο , με την ανοχή του κ. Αλέξη Χαρίτση.

Ο κ. Οζγκιούρ Φερχάτ υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ότι “τα μειονοτικά δημοτικά σχολεία βρίσκονται σε πλήρη απαξίωση και υποβάθμιση, χωρίς επαρκή αριθμό εκπαιδευτικών ,δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση για την βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής τους, δεν υπάρχει στήριξη της μητρικής γλώσσας και καταργήθηκε το πιλοτικό πρόγραμμα δίγλωσσης εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία , δεν λειτουργούν τμήματα ένταξης, οι μαθητές διδάσκονται σε άθλιες συνθήκες, τα δημοτικά σχολεία έκλεισαν ή συρρικνώθηκαν, από τα 300 δημοτικά σχολεία στην Θράκη λειτουργούν 100, και η μειονότητα οδηγείται σε αφανισμό, δεν εφαρμόζεται πολιτική ισονομίας και ισοπολιτείας”.

Τα παραπάνω αποτελούν πάγιες θέσεις της τουρκικής προπαγάνδας και προσφάτως αναπαρήχθησαν από τον “Εγκάθετο Εξωτερικού” κ. Χαλήτ Χαμπίπογλου, ο οποίος και θεωρείται ως ο “σκιώδης υπουργός εξωτερικών του τουρκικού παρακράτους στην Θράκη” σύμφωνα με εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτών. Ο κ. Χαλήτ Χαμπίπογλου στις 8/3/2024 μεταξύ άλλων δήλωσε “Η Ελλάδα η οποία σφετερίζεται την εκπαιδευτική και θρησκευτική μας αυτονομία που εγγυώνται οι συνθήκες με διάφορους νόμους και πρακτικές, κλείνει τα δημοτικά μας σχολεία με αυτόνομο καθεστώς στη Δυτική Θράκη και αγνοεί το αίτημά μας για δίγλωσσα Τουρκικά νηπιαγωγεία. “

Τα παραπάνω διατυπώθηκαν ως απάντηση στις αναφορές για την σταθερή και αποδεδειγμένη από τις εξελίξεις στάση της Ελλάδας έναντι της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που ανέδειξε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στην 55η σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.Κόντρα στις πάγιες θέσεις της Άγκυρας, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι η μειονότητα στη Θράκη είναι μουσουλμανική.Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε: «Τα μέλη της απολαμβάνουν τόσο ειδική προστασία ως μειονότητα όσο και πλήρη δικαιώματα ως πολίτες της Ελλάδας και της ΕΕ. Όλα αυτά συμβαίνουν, σε αντίθεση με τα εντελώς ανυπόστατα σχόλια που ακούστηκαν χθες σε αυτή την αίθουσα. Η δημογραφική ανάπτυξη της Μειονότητας τα τελευταία 100 χρόνια συνιστά εύγλωττη απόδειξη ότι συνεχίζει να ανθίζει και να ευημερεί.»

Είναι τουλάχιστον οξύμωρο, Βουλευτής της Μειονότητας που έχει ο ίδιος ωφεληθεί από τις θετικές διακρίσεις της εκπαιδευτικής πολιτικής στην Ελλάδα, να κατηγορεί την Χώρα του για “πρακτικές αφανισμού της Μειονότητας” και ακόμη πιο οξύμωρο να τον ανέχεται η ηγεσία του κόμματός του.

Είναι εμφανές ότι ο κ. Οζγκιούρ Φερχάτ, μιλούσε με “σκονάκι” από το τουρκικό παρακράτος του Προξενείου , επιχειρώντας να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα που επικρατεί στην Θράκη όπου διαβιοί μία Μειονότητα η οποία αριθμεί περί τα 120.000 μέλη, όσα δηλαδή και την περίοδο, κατά την οποία υπεγράφη η Συνθήκη της Λωζάννης, την οποία η Τουρκία συστηματικά επικαλείται, την ίδια στιγμή που στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο η Ελληνική Μειονότητα αριθμεί λιγότερες από 3000 ψυχές, ενώ κατά την υπογραφή της Συνθήκης αριθμούσε περί τις 130.000.

Γιατί μένουν αναπάντητα τα ψεύδη του κ. Αχμέτ Καρά;

Νέα Αριστερά Θράκης = ΚΙΕΦ/DEB= Τουρκικό Παρακράτος;

Αρθρογράφος