Το “τελευταίο αντίο” του Μουράτ Ομέρογλου στους “υπαλλήλους” του….

29 Νοεμβρίου 202222:41

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σήμερα, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, ήταν η τελευταία ημέρα της θητείας του πολιτικά και διπλωματικά απόβλητου Μουράτ Ομέρογλου στην Ελληνική Θράκη.

Σε αντίθεση από την εθιμοτυπική πρακτική που ακολούθησε κατά την άφιξή του στην Κομοτηνή, ο θρασύδειλος και αήθης Πρόξενος επέλεξε φεύγοντας να επισκεφθεί την παρακρατική δομή του Παραμουφτή Ξάνθης όπου και συναντήθηκε και με τους Ριντβάν Ντεληχουσεΐν και Αχμέτ Καρά. Νωρίτερα, τον είχε επισκεφθεί στο Προξενείο ο Νο15 Ερντέμ Χουσεΐν , επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αρριανών , ο οποίος και θεωρείται η προσωπική “αποκάλυψη” του Μουράτ Ομέρογλου.

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει τις ευθύνες που έχει τόσο η παρακρατική δομή της Παραμουφτείας Ξάνθης όσο και ο ίδιος ο Μουράτ Ομέρογλου στην διαχείριση της πανδημίας αλλά και οι “υπάλληλοί” του που κατείχαν θεσμικές θέσεις και παρεμπόδισαν το έργο των Αρχών στην εφαρμογή των μέτρων Covid19 της περιόδου εκείνης. Ο Νο5, βεβαίως, κερδίζει κι άλλα εύσημα αφοσίωσης με την αντιθεσμική του στάση.

Όσο για τον Νο17 υποβοήθησε το έργο του Προξενείου σε μία σειρά εκπαιδευτικών και θρησκευτικων ζητημάτων ενώ συμμετείχε και στην απόπειρα προβοκάτσιας που είχε στηθεί τον περασμένο Αύγουστο με το δήθεν έγκλημα ρατσιστικής βίας που απεδείχθη ως fake news καθ’ομολογίαν και της Τσιγδέμ Ασάφογλου του ΚΙΕΦ.

Ο Νο 15 οφείλει μία εξήγηση στην κοινή γνώμη για το ποιός τελικά είναι υπεύθυνος για την μαζική δηλητηρίαση στον Δήμο Αρριανών σε εκδήλωση μαζικού σουνέτ. Η σιωπή του όμως θ’ανταμειφθεί προφανώς από την στήριξη που (ελπίζει ότι) θα λάβει από τον διάδοχο του Μουράτ Ομέρογλου.

Στην σημειολογία της επίσκεψης στην παρακρατική δομή της Ξάνθης, το γεγονός ότι ο υψηλός προσκεκλημένος φοράει παντόφλες σε αντίθεση με τον σεβάσμιο οικοδεσπότη του, δείχνει και το chain of command…

Όρθιοι για να μην τα σκιάζει η φοβέρα όλα στην Θράκη…

Αρθρογράφος