Το ρωσικό προξενείο λειτουργεί ξανά στην Αλεξανδρούπολη

24 Σεπτεμβρίου 201913:15

Καθήκοντα επίτιμου προξένου της Ρωσίας με έδρα την Αλεξανδρούπολη και δικαιοδοσία στην Περιφέρεια της ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ανέλαβε στις 5 Σεπτεμβρίου ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Παλακίδης. Πριν από τρεις μέρες ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ του επέδωσε το προξενικό δίπλωμα του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας και το εκτελεστήριο έγγραφο του ΥΠΕΞ της Ελλάδας.

Η τοποθέτηση του επιχειρηματία σε αυτή τη θέση σηματοδοτεί και την επαναλειτουργία του ρωσικού προξενείου στην Αλεξανδρούπολη μετά από περίπου έναν αιώνα! Το προξενείο λειτουργούσε την εποχή της Ρωσικής Αυτοκρατορίας.

Σύμφωνα με τον προξενικό χάρτη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στις αρμοδιότητες του επίτιμου προξένου συμπεριλαμβάνεται η εξασφάλιση προστασίας των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Ρώσων πολιτών, που βρίσκονται προσωρινά ή διαμένουν μόνιμα στην προξενική περιοχή.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr