Το πρώτο ελικόπτερο που πετά με τη δύναμη της σκέψης (video)

6 Ιουνίου 201314:00

Ένα ελικόπτερο που πετά με τη δύναμη της σκέψης ανέπτυξαν ερευνητές του Κολεγίου Επιστημών και Μηχανικής του πανεπιστημίου της Μινεσότα, με επικεφαλής τον καθηγητή Ben He.

Σύμφωνα με το econews, στην έρευνα, που παρουσιάστηκε στην επιθεώρηση Neural Engineering, συμμετείχαν τρείς γυναίκες και δυο άνδρες, οι οποίοι κατάφεραν γρήγορα και με ακρίβεια να χειριστούν το ελικόπτερο, το οποίο διαθέτει τέσσερις έλικες.

Οι συμμετέχοντες κατάφεραν να ελέγξουν το ελικόπτερο μέσω μιας ηλεκτροεγκεφαλογραφικής τεχνικής που καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο του υποκειμένου με τη χρήση ενός καπέλου, εφοδιασμένου με 64 ηλεκτρόδια.

Ο χειριστής σκέφτεται εφικτές κινήσεις και μανούβρες και το καπέλο μετατρέπει τα εγκεφαλικά σήματα σε εντολές κατεύθυνσης, τις οποίες αποστέλλει ασύρματα (Wi-fi) στο ιπτάμενο ελικόπτερο.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη δεν μπορούσαν να δουν απευθείας το ελικόπτερο, ωστόσο το παρακολουθούσαν να κινείται ανάλογα με τη σκέψη τους μέσω μιας οθόνης.

Στόχος της έρευνας είναι η ανάπτυξη μιας εγκεφαλικής συσκευής η οποία θα επιτρέπει σε ανθρώπους με προβλήματα κίνησης να κινούν τεχνητά άκρα με τη δύναμη της σκέψης.

Η τεχνολογία θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει άτομα με νοητικά προβλήματα να επιτελούν με μεγαλύτερη ευκολία καθημερινές λειτουργίες.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr