Το Μήνυμα προς τους 17+1 εστάλη

12 Ιανουαρίου 202315:00
Γραφει ο Νίκος Αρβανίτης
 
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ροδόπης απεδέχθη το αίτημα προσωρινής διαταγής του γράφοντος κατά του Δημάρχου Ιάσμου ο οποίος υποχρεούται ν’αφαιρέσει υβριστικά σχόλια κι ανάρτηση από λογαριασμούς στα μκδ, και ν’απέχει από κάθε είδους εξυβριστική και δυσφημιστική συμπεριφορά σε βάρος του αιτούντος τόσο ενώπιον του προσωπικά , όσο κι ενώπιον τρίτων, με οποιοδήποτε τρόπο δια ζώσης ή με τεχνικά μέσα.
 
Στις  11/1/2023 συζητήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων (προσωρινή διαταγή) του γράφοντος κατά του Δημάρχου Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν με το σκεπτικό ότι οι εκδηλώσεις και οι ενέργειες του καταγγελθέντος προσβάλλουν βάναυσα την προσωπικότητά μου , διαταράσσουν την ατομική-οικογενειακή και επαγγελματική μου καθημερινότητα ενώ δρώντας ως “δολοφόνος χαρακτήρων” με εμφανίζει ως ένα δημοσιογράφο που δεν έχει όρια , που ενεργεί μη νόμιμα και συμμετέχει σε εγχώριες τρομοκρατικές οργανώσεις ομοδόξων κι αλλοδόξων, κάτι το οποίο είναι τελείως αναληθές. Αναμένουμε την έκδοση απόφασης.
 
Ο Δήμαρχος Ιάσμου ήταν προκλητικός, αντισυναδελφικός, ορμητικός, αντιδραστικός και εκμεταλλεύεται πλήρως την αμηχανία της Πολιτείας, τον δισταγμό του Κράτους , την ανοχή του τοπικού πολιτικού δυναμικού , τους υπολογισμούς των πολιτικάντηδων και βεβαίως την ανυπαρξία ισχυρού αντιπάλου. Ενεργεί βάσει σχεδίου προσπαθώντας να χαρτογραφήσει το πεδίο στο οποίο κινείται και αναμετράται με τους αντιπάλους του.
 
Για τον γράφοντα, ο Δήμαρχος Ιάσμου είναι ο 17+1.. Είναι ο προπομπός, ο ιχνηλάτης, ο σημαιοφόρος, ο αγγελιοφόρος. Είναι αυτός που συμμετέχει στην έναρξη αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα τον δούμε και στην τελετή λήξης. Άλλωστε, όσα μου προσάπτει είναι ο στοχευμένος αντικατοπτρισμός των ισχυρισμών των 17!
 
Είναι ένας σεβαστός αντίπαλος που -τουλάχιστον- δεν κρύβεται όπως οι άλλοι 17 απίθανοι εγκάθετοι του Προξενείου, οι υπάλληλοι των παρακρατικών δομών της Τουρκίας στην Θράκη..
 
Πιστεύω κι ελπίζω να γίνεται αντιληπτό ότι ούτε κι εγώ κρύβομαι και πρέπει να ξαναστείλω το μήνυμα στους 17+1:
 
Δεν θα υποκύψω σε φοβέρες. Δεν θα δειλιάσω μπροστά σε κίβδηλες διώξεις. Όχι γιατί είμαι ήρωας. Ένας απλός άνθρωπος είμαι, Θρακιώτης εξ επιλογής και όχι εξ αίματος που φοβάμαι γιατί μεγαλώνω ένα παιδί και θέλω να ζήσω σε μια κοινωνία ειρήνης και καταλλαγής Αλλά ο ανθρώπινος φόβος δεν είναι ικανός να αναστείλει αυτό που τόσο αγαπώ και είναι η ερευνητική δημοσιογραφία και η ελευθερία της έκφρασης.
 
Γι αυτό, επειδή αισθάνομαι ότι είμαι υποχρεωμένος να σταθώ όρθιος σε μια δημοκρατική κοινωνία που προασπιζει τα κοινωνικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες, και αφού οι σημερινοί μου 17 + 1 διώκτες δεν το πράττουν καταφεύγω εγώ στο τελευταίο καταφύγιο μιας ευνομούμενης πολιτείας που είναι η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη.
 
Για το σήμερα και το αύριο των δημοκρατικών ελευθεριών στην Θράκη που αγαπάμε και θέλουμε να ζήσουμε!
 
ΥΓ: Να υπενθυμίσουμε ότι έχουν ήδη μηνυθεί οι 17 εγκάθετοι με την κατατεθείσα από 12-10-2022 έγκληση για τα ποινικά αδικήματα της εξύβρισης, της δυσφήμησης, της συκοφαντικής δυσφήμησης, της απειλής και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια (άρθρα 361, 362, 363, 333 παρ. 1 του Π.Κ. και 184 παρ. 1 Π.Κ.)
Αντί επιλόγου η “Οδός Σανταρόζα” σε στίχους και μουσική του Βασίλη Νικολαίδη, όπως την τραγούδησε ο ίδιος στους Α’ Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού του Μάνου Χατζιδάκι (Κέρκυρα, 1981)…

Αρθρογράφος