Το Κόσμιο Ροδόπης δεν ξεχνά τους ήρωές του!

25 Μαρτίου 202320:00

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ο οικισμός του Κοσμίου Ροδόπης (ανήκει στον Δήμο Κομοτηνής) μέσα από μία σειρά εκδηλώσεων τίμησε στις 24 και 25 Μαρτίου 2023 την μνήμη των Ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης και απέτισε φόρο τιμής στους Ήρωές του.

Στις 24 Μαρτίου παρουσιάσθηκε από τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων επετειακού χαρακτήρα υπό την επίβλεψη και διοργάνωση των εκπαιδευτικών. Τα παιδιά όλων των τάξεων απήγγειλαν ποιήματα ενώ η χορωδία του σχολείου συμμετείχε στην μουσική επένδυση της εκδήλωσης.

Στις 25 Μαρτίου το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Κοσμίου μερίμνησε για τις εκδηλώσεις που πλαισίωσαν την μαθητική παρέλαση (Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου) της οποίας προηγήθηκε η Επίσημη Δοξολογία και Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο και η κατάθεση στεφάνων στην κεντρική πλατεία του οικισμού.

Με πάνδημη συμμετοχή και απαγγελία ποιημάτων συνοδεύθηκε η κατάθεση στεφάνων εκ μέρους του Δήμου Κομοτηνής, του Τοπικού Συμβουλίου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου, του Συλλόγου Γυναικών, της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, του Θρησκευτικού Συλλόγου ενώ έγινε κατάθεση στεφάνων και για τους Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και τους Εκτελεσθέντες κατά την βουλγαρική κατοχή.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε  ο εκπαιδευτικός κ. Χάρης Κυριάκου.

Τον πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε η Εκπαιδευτικός κ. Δέσποινα Δαδουρή.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν από το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας κεράσματα σε μικρούς και μεγάλους ενώ οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του οικισμού αξιοποίησαν την καλοκαιρία για μία παρατεταμένη βόλτα στον οικισμό.

 

 

 

 

Αρθρογράφος