«Το Κορίτσι που επιμένει» από την παιδική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής

11 Νοεμβρίου 201807:55

Κάλεσμα προς όλους τους Κομοτηναίους να παρακολουθήσουν το έργο του Τηλέμαχου Τσαρδάκα: «Το Κορίτσι που επιμένει», σε σκηνοθεσία Μυρσίνης Λαντζουράκη, που παρουσιάζεται στην παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής απεύθυναν οι συντελεστές της παράστασης.

Το έργο θα παρουσιάζεται από τις 12 Νοεμβρίου μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου, με πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία όλης της Ροδόπης, όμως θα υπάρξουν και τρεις παραστάσεις για ενήλικες, το βράδυ της Κυριακής 25 Νοεμβρίου, αλλά και 9 και 16 Δεκεμβρίου.

Ένα κορίτσι κι ένα αγόρι μεγαλώνουν μαζί, αγαπιούνται και παντρεύονται. Όμως, πάνω στην κορύφωση της ευτυχίας τους, τη μέρα του γάμου τους, ο θεός του Κάτω Κόσμου, ο Πλούτωνας, κλέβει το αγόρι. Η λύπη του κοριτσιού είναι τόσο μεγάλη που οι υπόλοιποι θεοί συγκινούνται και αποφασίζουν να το βοηθήσουν. Έτσι ξεκινάει ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, στο οποίο το κορίτσι μας θα αντιμετωπίσει τα εμπόδια και τους κωμικούς χαρακτήρες του Κάτω Κόσμου σε μια σειρά από αστεία επεισόδια γεμάτα μουσική και τραγούδι. Πείθει τον απρόθυμο Βαρκάρη, παίρνει με το μέρος της τον τρίφωνο Κέρβερο και κερδίζει τη συμπάθεια της ευαίσθητης Περσεφόνης, πριν βγει τελικά νικήτρια στη μεγάλη αναμέτρησή της με τον ίδιο τον Πλούτωνα.Ένα παραμύθι με κεντρική ηρωίδα ένα θαρραλέο κορίτσι που παίρνει την τύχη του στα χέρια του και επιμένει μέχρι την τελική λύση που θα είναι δίκαιη για όλους.

Αρθρογράφος