Το Followgreen του Δήμου Κομοτηνής ξεπέρασε τα 3.000 μέλη

22 Μαρτίου 202308:53

Ο Δήμος Κομοτηνής έχοντας αυξημένο ενδιαφέρον σε θέματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, έθεσε σε λειτουργία πριν από τέσσερα χρόνια, τη διαδικτυακή πλατφόρμα για την επιβράβευση της ανακύκλωσης Followgreen. Τα ενεργά μέλη ξεπέρασαν τα 3.000 και συνεχίζει δυναμικά την ανοδική της πορεία, μεταφέροντας το μήνυμα για μια καθαρότερη πόλη και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Μέσω της δημοτικής πλατφόρμας οι δημότες επιβραβεύονται με σημαντικές προσφορές τοπικών και εθνικών υπηρεσιών, στις οποίες παρέχεται δωρεάν προβολή των υπηρεσιών και των αγαθών τους!

Μέχρι στιγμής η θετική πορεία του προγράμματος διαγράφεται ως εξής:

3.000 και πλέον νοικοκυριά είναι πλέον ενεργά μέλη στη δημοτική πλατφόρμα που αντιστοιχούν στο 12% των νοικοκυριών του Δήμου

31 τοπικές επιχειρήσεις έχουν ήδη δηλώσει προσφορές σε είδη/υπηρεσίες εστίασης, μόδας, ομορφιάς, σπιτιού, αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού κ.α.

3.846 αγορές σε τοπικές επιχειρήσεις και συμμετοχές στις κληρώσεις της διαδικτυακής πλατφόρμας, με εξαργύρωση 497.104 πόντων επιβράβευσης. Συνεχίζουμε δυναμικά με νέες ανανεωμένες προσφορές των τοπικών προϊόντων στο  followgreen.gr/komotini/offer αλλά και με τον Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» σε σχολεία και αθλητικούς συλλόγους του Δήμου.

Ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωση σχολικών εργασιών για τέταρτη  συνεχή χρονιά σε 51 μονάδες, με τη συμμετοχή 7.194 μαθητών, οι οποίοι μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς ανακύκλωσαν σε 3 ρεύματα υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο), συλλέγοντας συνολικά έως σήμερα 13.117 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών.

Ευχαριστούμε τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά για τη μεγάλη τους ανταπόκριση, καθώς με τη συνεργασία και το συλλογικό πνεύμα συμμετέχουμε στην προσπάθεια για ένα καλύτερο περιβάλλον. Με τη δική σας στήριξη στέλνουμε το ηχηρό μήνυμα που η ανακύκλωση γίνεται κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητάς μας.   

Συνεχίζουμε δυναμικά για την αύξηση της ανακύκλωσης!

 

Αρθρογράφος