Το FBI ταυτοποίησε τους δύο υπόπτους για την επίθεση στη Βοστόνη

19 Απριλίου 201310:45

Το FBI ανακοίνωσε, ότι έχει εξακριβώσει την ταυτότητα των δύο υπόπτων, για τη βομβιστική επίθεση στο σημείο του τερματισμού του μαραθωνίου στη Βοστόνη. Κατά τη διάρκεια των επίσημων ανακοινώσεων παρουσιάστηκαν φωτογραφίες και βίντεο των δύο υπόπτων, όπως αυτές αποτυπώθηκαν από κάμερες ασφαλείας.

Στις φωτογραφίες ο ύποπτος νούμερο ένα (1) – όπως αποκαλείται- εμφανίζεται να φορά ένα σκούρο καπέλο, και ο ύποπτος νούμερο δύο (2) φέρει ένα λευκό καπέλο. Όπως ανέφερε το FBI οι δύο ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις της Βοστόνης, θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνοι και πιθανώς είναι οπλισμένοι ενώ «η αναζήτηση και ο εντοπισμός τους είναι τώρα υψίστης προτεραιότητας».

Όπως εξήγησε ο ειδικός πράκτορας και επικεφαλής των ερευνών του FBI, Ρίτσαρντ Ντεσλάριερς, ο δεύτερος ύποπτος θεωρείται ότι είναι αυτός, που τοποθέτησε την τσάντα με τα εκρηκτικά που εξερράγη στο σημείο του τερματισμού του μαραθωνίου. Όπως είπε, οι δύο ύποπτοι «φαίνεται να πηγαίνουν μαζί στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου». Οι φωτογραφίες τους έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του FBI και οι αρχές εργάζονται για να βελτιώσουν την μάλλον κακή ποιότητα των φωτογραφιών.

Το FBI όπως ανέφερε ο πράκτορας Ρίτσαρντ Ντεσλάριερς ζητά από το κοινό να βοηθήσει για τον εντοπισμό των δύο ανδρών. «Κάποιος ξέρει αυτούς τους ανθρώπους που είναι φίλοι, γείτονες, συνάδελφοι ή μέλη κάποιας οικογένειας. Κάθε πληροφορία, όσο ασήμαντη και αν φαίνεται, είναι προς το συμφέρον μας», σημείωσε ο επικεφαλής των ερευνών του FBI. «Κάθε στοιχείο μας φέρνει πιο κοντά στη δικαιοσύνη» είπε ο ίδιος.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr