Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: Το ΔΣ Κοσμίου υποδέχθηκε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής

5 Δεκεμβρίου 202311:09

Την Δευτέρα 4.12.2023 επισκεφτήκαμε το δημοτικό σχολείου Κοσμίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία που είναι στις 3 Δεκεμβρίου.

Οι μαθητές και το προσωπικό του σχολείου υποδέχθηκαν ομάδα μαθητών μας με μεγάλη χαρά και μας χάρισαν όμορφες στιγμές. Ο πρώτος σταθμός ήταν μουσικοκινητικός. Γνωριστήκαμε μεταξύ μας με παιχνίδια και με τη συνοδεία μουσικής που έπαιζε η μουσικός στο αρμόνιο, γίναμε ζευγαράκια και συνεργαστήκαμε πολύ όμορφα.

Ο δεύτερος σταθμός ήταν να δημιουργήσουμε με τα χεράκια μας γευστικά τρουφάκια που όλοι μας απολαύσαμε με χαρά. Για ακόμη μία φορά γίναμε μικροί σεφ, βάλαμε τα γαντάκια μας και πλάσαμε υπέροχες, στρογγυλές μπαλίτσες με ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο γάλα! Ήταν πεντανόστιμες.

Ο τρίτος σταθμός ήταν κατασκευαστικός. Χρωματίσαμε, κόψαμε, κολλήσαμε και φτιάξαμε φανταστικά χριστουγεννιάτικα σπιτάκια που πήραμε μαζί μας ως ενθύμια.

Ο τελευταίος σταθμός ήταν να βγούμε για λίγο έξω στην αυλή και όλοι μαζί να κάνουμε ένα τεράστιο κύκλο, κρατώντας στα χεράκια μας πολύχρωμα μπαλόνια και να παίξουμε ψυχοκινητικά παιχνίδια. Για λίγο όμως καθώς άρχισε να βρέχει.

Τέλος, χορτασμένοι όλοι από το παιχνίδι, απολαύσαμε το κουλουράκι και τον χυμό μας,  ανταλλάξαμε τα δωράκια μας, ευχαριστίες αλλά και υποσχέσεις για να βρεθούμε σύντομα ξανά.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Κοσμίου για τα δωράκια τους, τα κουλουράκια, τον χυμό (σ.σ. Ευγενική Προσφορά της διεύθυνσης της επιχείρησης εστίασης ΑρτοΚόσμιον) και τα υπέροχα ημερολόγια που μας χάρισαν.

Ευχαριστούμε θερμά το δημοτικό σχολείου Κοσμίου για την υπέροχη φιλοξενία, ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για τις όμορφες ώρες που περάσαμε παρέα και ευχόμαστε σύντομα να ξαναβρεθούμε.

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά την κυρία Αφεντουλίδου Άννα Σύμβουλο Εκπαίδευσης Δασκάλων, που μας τίμησε με την παρουσία της και την θετική της ενέργεια.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Λυκούδη Πρόεδρο της εταιρείας «Αστικά Κομοτηνής» που πάντα στηρίζει τις δράσεις του σχολείου φροντίζοντας για τη μετακίνηση των μαθητών μας.

Υ.Γ. της σύνταξης: Για το ΔΣ Κοσμίου η χθεσινή ήταν μία ιδιαίτερη μέρα , καθώς είναι αφιερωμένη πολλαπλώς στην Ημέρα ΑΜΕΑ! Εκτός από την υπέροχη ενδοσχολική γιορτή οι μαθητές των δύο δημοτικών σχολείων συνέγραψαν και φιλοτέχνησαν και βιβλίο για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας μερίμνη των εκπαιδευτικών και των δύο σχολείων.Να επισημανθεί ότι στο ΔΣ Κοσμίου (όπως και σε άλλα σχολεία) δεν υπάρχει ράμπα ΑμεΑ.

(κείμενο-φωτογραφίες: 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής)

Αρθρογράφος