Το Δημοτικό Σχολείο Κοσμίου “γνωρίσθηκε” με τα Στενά του Νέστου

4 Ιουνίου 202420:20

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2024, η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Νέστου -Βιστωνίδας και Ροδόπης, του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), σε συνεργασία με το ΚΕΠΕΑ Βιστωνίδας υλοποίησαν σήμερα Τρίτη από τις 9:30 π.μ έως τη 1 και 30 μ.μ. δράση με τίτλο «Νέστος, ζούμε δίπλα του, καιρός να τον γνωρίσουμε!», στα Στενά του Ποταμού Νέστου και ειδικότερα στην περιοχή της Γαλάνης.

Η δράση απευθύνόταν σε μαθητές/τριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης σχολείων της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, του Δήμου Τοπείρου και περιελάμβανε δραστηριότητες στο ποτάμι.

Το ΔΣ Κοσμίου, πραγματοποίησε σήμερα την ημερήσια εκδρομή του στην Γαλάνη και τα Στενά του Νέστου , και οι 56 μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν έλαβαν και ως δώρο από δύο βιβλία, προσφορά των στελεχών του ΟΦΥΠΕΚΑ που αγκάλιασαν και τους μαθητές του Κοσμίου με ιδιαίτερη μέριμνα, σε μία δράση ευαισθητοποίησης για τον φυσικό πλούτο της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Στην φωτογραφία ο Εκπαιδευτικός του ΔΣ Κοσμίου κ. Χάρης Κυριακού και η κ. Ματίνα Αντωνιάδου από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Κοσμίου!

 

Αρθρογράφος