Το CookingTherapy.gr προτείνει: Τάρτα κουραμπιέ

12 Δεκεμβρίου 202223:39

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

  • 250 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 150 -200 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
  • 1 βανίλια
  • 400- 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 βαζάκι πραλίνα φουντουκιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από την πραλίνα) σε ένα μεγάλο μπολ και τα δουλεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη που δε θα κολλάει στα χέρια.
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ταρτιέρα και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη μας.
  3. Με τα χέρια μας την απλώνουμε σε όλη τη βάση και τα τοιχώματα φροντίζοντας να έχει το ίδιο πάχος παντού.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο γύρω στα 40 – 45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά απλώνουμε στην επιφάνεια πραλίνα φουντουκιού και αν θέλουμε έξτρα τριμμένο φουντούκι.
  6. Μπορείτε πριν γεμίσετε την τάρτα με την πραλίνα να πασπαλίσετε τις άκρες της τάρτας με άχνη ζάχαρη για να θυμίζει πιο έντονα τη γεύση του κουραμπιέ.

Μια πεντανόστιμη παραλλαγή του κουραμπιέ (και πανεύκολη!)

Αρθρογράφος