Το CookingΤherapy.gr προτείνει: Πένες με τόνο και σπανάκι

25 Μαΐου 202122:17

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 συσκευασία πένες (εγώ προτιμώ ολικής)
  • 2 κονσέρβες τόνο σε νερό (τις μεγάλες, αλλιώς 3 μικρές)
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 300-350 γρ φύλλα σπανάκι
  • 1 κουτάκι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • παρμεζάνα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τις πένες 1 λεπτό πιο λίγο από τον κατώτερο χρόνο που αναγράφει η συσκευασία και κρατάμε ένα ποτήρι από το νερό που έβρασαν.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε και τα κρεμμυδάκια μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε το σπανάκι και μόλις μαραθεί και τον τόνο, τον οποίο έχουμε στραγγίξει.
  4. Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας μαζί με μια ποσότητα από το νερό που έχουμε κρατήσει.
  5. Αλατίζουμε και ρίχνουμε και τα μυρωδικά και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα ( αν σας φαίνεται ξινή ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη).
  6. Όταν δούμε ότι έχει γίνει ρίχνουμε μέσα και τα μακαρόνια και αφήνουμε για 2 λεπτά να βράσουν στη σάλτσα.

Αν δεν έχετε τόσο μεγάλο τηγάνι ,μπορείτε να βράσετε τα μακαρόνια όσο λέει η συσκευασία και να σερβίρετε από πάνω τη σάλτσα.

Αρθρογράφος