Το Cookingtherapy.gr προτείνει: Μερεντοκούλουρα

22 Ιανουαρίου 202321:29

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

  • 325 γρ  αλεύρι  (2,5 φλιτζάνες)
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι μαγιά ξηρή
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1κουταλιά της σούπας γεμάτη μαργαρίνη soft
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 180 ml γάλα χλιαρό  (3/4 φλιτζάνας )
  • μερέντα για το γέμισμα
  • φουντούκια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • αυγό για επάλειψη
  • φιλέ αμυγδάλου (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το γάλα.
  2. Ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια προσθέτοντας λίγο λίγο το γάλα.
  3. Όταν η ζύμη δεν κολλάει πια στα χέρια μας σταματάμε το ζύμωμα.
  4. Τη σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει,1 – 1,5 ώρα.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6-8 μπαλάκια ίδιου μεγέθους .
  6. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε ορθογώνιο φύλλο.
  7. Το μισό φύλλο το αλείφουμε με μερέντα και από πάνω, αν θέλουμε,  πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα φουντούκια.
  8. Τυλίγουμε από  τη μεριά που έχει μερέντα σε ρολό και ενώνουμε τις άκρες του μπαστουνιού που προκύπτει.
  9. Τοποθετούμε τα κουλούρια σε λαμαρίνα πάνω σε λαδόκολλα.
  10. Αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν.
  11. Αλείφουμε τα κουλούρια  μας με αυγό ,αν θέλουμε πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου ή φουντούκι, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για περίπου 20-30  λεπτά( μπορεί και λιγότερο αν έχετε δυνατό φούρνο) ,μέχρι να ροδίσουν.

Μαλακά, αφράτα και πεντανόστιμα ,αυτά τα μερεντοκούλουρα θα γίνουν σίγουρα το αγαπημένο σας κολατσιό!!!

Αρθρογράφος