Το Cookingtherapy.gr προτείνει: Κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιού

8 Απριλίου 202311:56

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 160 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 85 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. μέλι
  • 3 αυγά
  • 50 ml γάλα
  • 450- 500  γρ. αλεύρι κοσκινισμένο (μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια)
  • μισό κουταλάκι baking powder
  • μισό κουταλάκι μαχλέπι σε σκόνη
  • μισό κουταλάκι κακουλέ σε σκόνη
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι(προαιρετικά)
  • 1 βανίλια
  • λίγο αλάτι
  • 1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
  •  

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το μέλι,  το μαχλέπι, το κακουλέ, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το ελάχιστο αλάτι και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το χτύπημα, μέχρι να  φτιάξουμε μια σχετικά αφράτη κρέμα.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε το μείγμα του μίξερ.
  4. Αφού ενωθούν όλα τα υλικά σταματάμε το μίξερ.
  5. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το baking  και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή κι ελαστική.
  6. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30  λεπτά στο ψυγείο.
  7. Δίνουμε ό,τι σχήμα επιθυμούμε (πλεξούδες, στεφανάκια, βαρκούλα) και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 20 -25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι από αυτά τα αφράτα κουλουράκια!

Αρθρογράφος