Το Cookingtherapy.gr προτείνει: Αμέθυστα με καρύδα και ρετσίνα (νηστίσιμα)

24 Μαρτίου 202319:41

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 250 ml ηλιέλαιο
  • 125 ml ρετσίνα
  • 500-550 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
  • 2 κουταλάκια baking powder
  • 1 κουταλιά τριμμένη καρύδα

Για τη γέμιση

  • 100 – 150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • Μαρμελάδα της αρεσκείας μας

Για το σιρόπι

  • 250 ml νερό
  • 250 ml ζάχαρη
  • 1 βανίλια

Έξτρα τριμμένη καρύδα για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη.
  2. Παίρνουμε κομματάκια ζύμης ,τα ανοίγουμε με την παλάμη μας και στο κέντρο βάζουμε μια κουταλιά μαρμελάδα και λίγα καρύδια.
  3. Κλείνουμε καλά δίνοντας ή στρογγυλό ή μακρόστενο σχήμα.
  4. Τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 Βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30 -40 λεπτά ,μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα.
  5. Βγάζουμε από το φούρνο και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  6. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια και αφού φτάσουν σε σημείο βρασμού μετράμε άλλα 5 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στα χλιαρά αμέθυστα (καλύτερα με μια κουτάλα σε κάθε ένα).
  8. Πασπαλίζουμε με καρύδα και όσο σιρόπι περισσεύει το ρίχνουμε από πάνω.

Από τα πιο νόστιμα και χορταστικά νηστίσιμα γλυκάκια

Αρθρογράφος