Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών και Παραδοσιακών Χορών στο Ζωγράφειο

26 Μαρτίου 202422:05

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 11ο Φεστιβάλ Χορωδιών και Παραδοσιακών Χορών του Ζωγραφείου Λυκείου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024 στο Πέρα της Πόλης.

Τα βίντεο του φεστιβάλ είναι διαθέσιμα για παρακολούθηση ΕΔΩ.

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 130 χρόνια του Ζωγραφείου Λυκείου Κωνσταντινούπολης πραγματοποιήθηκε, το διήμερο 15-16 Μαρτίου 2024, το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών και Παραδοσιακών Χορών του Ζωγραφείου Λυκείου στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο λειτουργεί συνεχώς από την ίδρυση του το 1894 και προσφέρει τα μέγιστα στην εκπαίδευση των Ρωμιών της Πόλης.

Συμμετείχαν δεκάδες συγκροτήματα – αντιπροσωπείες συλλόγων και φορέων από την Ελλάδα και την Τουρκία. Όλοι δήλωσαν με την παρουσία τους την αγάπη τους για την Πόλη, την Ομογένεια. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Μεγαλωνύμου Κοινότητος Σταυροδρομίου.

Μία άριστη και επιτυχημένη διοργάνωση, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του ακάματου Διευθυντού του Ζωγραφείου κ. Γιάννη Δεμιρτζόγλου και των πολύτιμων συνεργατών του. Το Ζωγράφειο αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά φάρος Πολιτισμού και αδελφοσύνης.

 

 

 

Αρθρογράφος