time-provolh_tis_Elladas

«TIME» Στηρίξτε την Ελλάδα, πηγαίνοντας για διακοπές!

12 Ιουνίου 201115:04

time-provolh_tis_ElladasΝα επισκεφτούν οι ευρωπαίοι πολίτες μαζικά την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ώστε να βοηθήσουν και προσωπικά στην προσπάθεια διάσωσης της οικονομίας της χώρας, προτρέπει το «Time» με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική του σελίδα.

Το άρθρο, το οποίο διαβάστηκε από δεκάδες χιλιάδες χρήστες, σχολιάστηκε έντονα -θετικά αλλά και αρνητικά- από τους αναγνώστες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα, έναν χρόνο μετά το πακέτο στήριξης που έλαβε από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ βρίσκεται ξανά σε αδιέξοδο, απειλείται με πτώχευση, όπου ακόμα και οι Γερμανοί, που «ορκίζονταν» να μη δώσουν ξανά ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, προτιμούν να συνδράμουν πάλι, παρά να αφήσουν την Αθήνα να κηρύξει πτώχευση.

Το δημοσίευμα αναρωτιέται με ποιον τρόπο θα μπορούσε η Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της, δεδομένης της έλλειψης ανάπτυξης, της μεγάλης ανεργίας και της ανάγκης για συνεχείς πιστώσεις. «Η απάντηση είναι μία: Τουρισμός», αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου.

Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει σχεδόν το 15% – 20% του ΑΕΠ της, αναφέρει το δημοσίευμα, συνεχίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση, εκτός από τις νέες διαπραγματεύσεις δεκάδων δισ. με τους διεθνείς δανειστές της, κατήργησε πολλά εμπόδια στην τουριστική βιομηχανία, όπως επιπλέον φόρους και τέλη αεροδρομίου, με σαφή στόχο να προσελκύσει περισσότερο κόσμο, αφού γνωρίζει ότι είναι η μόνη λύση.

Η ειρωνεία είναι, σύμφωνα με το «Time», ότι πολλοί Γερμανοί επιλέγουν την Ελλάδα για ταξιδιωτικό προορισμό παρά τη μεγάλη έκθεση των τραπεζών τους στο ελληνικό χρέος, που σημαίνει ότι σε περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας θα πληγούν σημαντικά.

Το ίδιο ισχύει και για τους Γάλλους -αν και η κοινή τους γνώμη είναι πολύ λιγότερο ανθελληνική σε σχέση με τη γερμανική- που αυτό το καλοκαίρι φαίνεται ότι θα κατακλύσουν κυρίως την Κρήτη και τη Σαντορίνη.

Tέλος, προτρέπει τους Αμερικανούς να ενισχύσουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας, προγραμματίζοντας ένα μακρινό ταξίδι στα ελληνικά νησιά, ώστε να αποφευχθεί μια νέα παγκόσμια κρίση, που μπορεί να επιφέρει μια ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία.

 Θερμή στήριξη…

Ανάμεικτα ήταν τα σχόλια που πληκτρολόγησαν οι αναγνώστες του άρθρου. Άλλοι έσπευσαν να χαιρετίσουν την προτροπή για διακοπές στην χώρα μας, ενώ άλλοι υπογράμμισαν με κυνισμό την πεποίθησή τους ότι αρκετά θυσιάστηκαν οι κυβερνήσεις τους για την Ελλάδα. «Μόλις επέστρεψα από 10ήμερο γαμήλιο ταξίδι στην Ελλάδα. Το να ξοδέψω κάποια από τα χρήματα μου εκεί είναι το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω γι’ αυτήν την υπέροχη χώρα και τους κατοίκους της», έγραψε ένας χρήστης. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και άλλες καταχωρήσεις: «Οι Βορειοευρωπαίοι πρέπει να επενδύσουν σε τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα ωφεληθούν σημαντικά όχι μόνο οι επενδυτές αλλά και το ελληνικό δημόσιο και οι έλληνες πολίτες. Η Ελλάδα είναι μια πανέμορφη χώρα, η οποία είναι σε μεγάλο ποσοστό τουριστικά ανεκμετάλλευτη. Πολλά νησιά είναι ακατοίκητα ή αναξιοποίητα, οι μαρίνες είναι λιγοστές και τα γήπεδα του γκολφ σπανίζουν. Αν η Ελλάδα αποκτήσει υψηλής ποιότητας τουριστικές υποδομές, ο αριθμός των επισκεπτών θα εκτοξευτεί, το ίδιο και η απασχόληση».

…αλλά και σκληρές επικρίσεις

Στον αντίποδα, αρκετοί άλλοι χρήστες δεν χάνουν την ευκαιρία να… ρίξουν τα φαρμάκι τους: «Το χρέος της Ελλάδας έφτασε το 150% του ΑΕΠ. Ο ελληνικός λαός είναι υπόλογος γιατί άργησε πολύ να ασχοληθεί με τις ανομίες των πολιτικών. Επιπλέον, οι Έλληνες έχουν μια τάση στις αγορές πολυτελών προϊόντων και λατρεύουν τη χλιδή. Θα πρέπει να καταλάβουν έστω και τώρα ότι πρέπει, για το καλό τους, να αλλάξουν μυαλά».

Κάποιοι έγραψαν ακόμα πιο καυστικά σχόλια: «Μήπως οι Έλληνες πρέπει να αρχίσουν να παράγουν κάτι δικό τους και να πάψουν να παρακαλούν για τουρίστες ή δανεικά;», αναρωτιέται ένας αναγνώστης και προσθέτει ότι «με τη ζητιανιά και το μαγείρεμα στοιχείων δεν μπορεί να επιβιώσει κανένα κράτος».

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr