Τί γυρεύει ο νέος Δήμαρχος Αρριανών στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα Άγκυρας;

3 Δεκεμβρίου 202309:24

Τί γυρεύει ο Εγκάθετος Ερδέμ Χουσεΐν στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα Άγκυρας; – Στο στόχαστρο Γκρίζων Λύκων και παραερντογανικού καθεστώτος – Ποιά η σχέση των Εγκαθέτων με τις παράλληλες δομές εξουσίας της Τουρκίας- Ποιά η σχέση του νέου δημάρχου Αρριανών με τις παραθρησκευτικές ομάδες του παραερντογανικου καθεστώτος;

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος του Δήμου Αρριανών , Εγκάθετος Ερδέμ Χουσεΐν κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Τουρκία, πραγματοποιεί σειρά προσωπιπών επαφών δημοσιοποιώντας κάποιες επιλεκτικά.

Μετά την συνάντησή του με τον Αμπντουλλαχ Ερέν Διευθυντή της ΥΤΒ (για τους αποδήμους και τις συγγενείς κοινότητες) δημοσιοποίησε την επίσκεψή του στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα Άγκυρας κ. Ahmet Akça με τον οποίο διατηρεί σχέσεις όπως και άλλοι από το τοπικό παρακρατικό σύστημα των Εγκαθέτων (στην φωτό κατά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή, στον αύλειο χώρο της παράνομης ΤΕΝΚ).

Ο κ. Ahmet Akça φέρεται (σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου) να ανήκει στον χώρο των κρυφών οπαδών της FETÖ/PDY και μέλος των (παραθρησκευτικών)δικαστικών οργανώσεων Hakyol, Menzil και Pelikan. Σύμφωνα με τα όσα διαδίδονται στην Τουρκία, σήμερα, όλα τα μέλη της FETO που κρύφτηκαν είναι συγκεντρωμένα στις δομές Hakyol, Menzil και Pelikan κι εκτιμάταί ότι στις δομές του του Ανωτάτου Δικαστήριου 60 μελη του ήταν οπαδοί του Φετουλάχ Γκιουλέν. Στις παραθρησκευτικές ενώσεις Χακιόλ, Μενζίλ και Πελικάν εικάζεται ότι έχουν ενταχθεί περισσότεροι από 2.000 δικαστικοί προκειμένου να κρύψουν την σχέση τους με του Γκιουλενιστές.

Οι αποκαλύψεις σχετικά με το πρόσωπο του κ. Ahmet Akça σχετίζονται -προφανώς- και με την συμμετοχή στις έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας του στελέχου των Γκρίζων Λύκων Sinan Ateş (30/12/2022).

Η δημοσιοποίηση των παραπάνω πληροφοριών από το ενημερωτικό δίκτυο της Τουρκίας Orhunhaber προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση του Ahmet Akça και συνελήφθησαν τα στελέχη των Γκρίζων Λύκων κκ Mert Kerim Ejder, και ο αδερφός του Servet Ejder, οι οποίοι κρατήθηκαν φερόμενοι ως διαχειριστές του λογαριασμού στα μκδ Orhun Haber όπου αναφέρθηκε ότι: «Θεωρείται (κ. Ahmet Akça) ότι είναι ένα από τα άτομα που είναι γνωστά ως HAKYOL στο δικαστικό σώμα, πολλά από τα οποία συνδέονται στην πραγματικότητα με την τρομοκρατική οργάνωση FETO και που διείσδυσαν σε άλλες θρησκευτικές ομάδες μετά από εντολές της οργάνωσης και μετά την απόπειρα σύλληψης του τότε υφυπουργού MİT Hakan Fidan κατά τη διάρκεια της κρίσης MİT της 6ης Φεβρουαρίου 2012.” “Θεωρείται ότι ο Ahmet Akça θα ενεργήσει κατά της κυβέρνησης σύμφωνα με τις οργανωτικές οδηγίες”.

Το παραπάνω κείμενο ήταν και η αφορμή για να ασκηθεί αυτόφωρη δίωξη με την κατηγορία της «συκοφαντίας και επηρεασμού όσων ασκούν δικαστικά καθήκοντα». Στην αιτιολόγηση της απόφασης σημειώθηκε ότι υπήρχε έντονη υποψία ότι οι ύποπτοι είχαν διαπράξει τα εγκλήματα και ότι υπήρχαν αντιφάσεις στις δηλώσεις τους..

  • Ο Εγκάθετος νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αρριανών μήπως νομίζει ότι έχει εκλεγεί σε τουρκικό δήμο;
  • Ποιός είναι ο λόγος που με την θεσμική του ιδιότητα ως Έλληνα Αιρετού συναντάται με Τούρκους Αξιωματούχους;
  • Ποιά η σχέση του με δομές του ερντογανικού και παραερντογανικού καθεστώτος;

Αρθρογράφος