Τί γύρευε ο Χουσεΐν Ζεϋμπέκ στον Ίασμο;

5 Φεβρουαρίου 202310:45

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Την προηγούμενη εβδομάδα, με μία ανακοίνωση 378 λέξεων, τοπικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποίησε την παραίτησή του που προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις βυθίζοντας τις τοπικές δομές του κόμματος στην εσωστρέφεια και αναδεικνύοντας το “βαθύ χέρι” του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής στη λειτουργία του κόμματος, κάτι που ανεδείχθη στην διαδικασία της “επεισοδιακής” ανάδειξης δέκα μελών της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το 2022.

Θαν. Καλογιαντσίδης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Οζγκιούρ Φερχάτ παγίδευσε τον ΣΥΡΙΖΑ στο Τουρκικό Προξενείο

Κεντρικό πρόσωπο σε μία σειρά γεγονότων και διαδικασιών που στιγμάτισαν το τοπικό πολιτικό σκηνικό, ο άνθρωπος που ανέλαβε την μετάγγιση της τεχνογνωσίας του εκτουρκισμού της πολιτικής ζωής στην Θράκη και σύνδεσμος ΣΥΡΙΖΑ-Προξενείου είναι ο κ. Χουσεΐν Ζεϋμπέκ ο οποίος, με την παρουσία του προσφέρει αναγνώριση στις ενεργές παρακρατικές δομές του Προξενείου στην Θράκη, πλαισιώνει τους Τούρκους διπλωμάτες με κάθε τρόπο που -προφανώς- δεν εμπίπτει στα καθήκοντά του ως μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου και προετοιμάζει τον διάδοχό του στην Θράκη, που δεν είναι άλλος από τον κ. Φερχάτ Οζγκιούρ.

Δαιδαλώδεις εσωκομματικές διεργασίες και υπόγειες αντεγκλήσεις σε συνδυασμό με τις αντικρουόμενες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δημιουρογύν την εντύπωση ότι ο Αλ. Τσίπρας υπολογίζει ότι το τουρκικό προξενείο θα δώσει γραμμή για να κατευθύνει τη μειονοτική ψήφο στους μουσουλμάνους υποψηφίους του, επιζητώντας το χρίσμα του προξενείου

Επιπροσθέτως, διερωτάται κανείς, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ έχει ενεργό και δραστήριο βουλευτή και θα έπρεπε να τον στηρίξει, τον κ. Τάκη Χαρίτου,
προωθεί τον « Χουσεΐν Ζεϋμπέκ της Ροδόπης», τον Οζγκιούρ Φερχάτ ο οποίος και απολαμβάνει της πλήρους στήριξης από τις παρακρατικές δομές του Προξενείου.

Δεν είναι, ωστόσο, ευρέως γνωστό, ότι η δημόσια έκθεση του κ. Οζγκιούρ Φερχάτ με τους εγκαθέτους του Προξενείου, σε συνδυασμό με την σκληρη δημοσιογραφική κριτική που του ασκήθηκε από το Komotinipress και το Via Diplomacy είχε οδηγησει σε μία περιθωριοποίηση του Οζγκιούρ Φερχάτ από τα κεντρικά του κόμματος και του  επέβαλε την ποινή της σύστασης με την αιτιολογία πως με επαναλαμβανόμενες πράξεις και με την συμπεριφορά του, προκάλεσε αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις εντός και εκτός Κόμματος στην περιοχή.

Η Θράκη στα social media: Όλα ξεκίνησαν από τον κ. Οζγκιούρ Φερχάτ….

Παρ’όλα αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΜΘ συνεχίσθηκαν οι ανθρωποφαγίες, οι ανήθικες μεθόδους εξόντωσης εσωκομματικών αντιπάλων, η κινητικότητα υπογείων μηχανισμών και η εσωστρέφεια που οδήγησε στην λήψη αποφάσεων από κομματικό παράκεντρα

.Για τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επανέλθουμε…

Αναζητούμε μία απάντηση, όμως , για τους λόγους που ο κ. Χουσεΐν Ζεϋμπέκ βρέθηκε προχθές στον Ίασμο, συναντήθηκε με τον προστατευόμενό του Οζγκιούρ Φερχάτ, συνέφαγαν με άλλα στελέχη στο Κοπτερό και μετά αποχώρησε. Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από δύο εβδομάδες ο έτερος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Μπουρχάν Μπαράν, συμμετείχε σε “τραπέζι αγάπης και στήριξης” του Οζγκιούρ Φερχάτ από κοινού με τον έτερο εγκάθετο του Προξενείου και δημοτικό σύμβουλο Ιάσμου κ. Ιμάμ Τζανέρ.

Χουσεΐν Ζεϋμπέκ: Ο à la carte εγκάθετος της Άγκυρας

Αρθρογράφος