Τι χαρίζουν στα νεογέννητα σε όλο το κόσμο;

11 Φεβρουαρίου 201412:00

Η γέννηση ενός παιδιού αποτελεί ένα χαρμόσυνο γεγονός που γεμίζει με χαρά και ευτυχία τους γονείς και τους συγγενείς. Σε πολλές χώρες τα μαιευτήρια συνηθίζουν να χαρίζουν στα νεογέννητα αναμνηστικά δώρα που αντέχουν στο χρόνο. Δείτε ποια είναι αυτά

Ιαπωνία: Συσκευασία δώρου ο ομφάλιος λώρος

iaponia-omfalios

Τα Μαιευτήρια στην Ιαπωνίασυνηθίζουν να συσκευάζουν τον ομφάλιο λώρο μέσα σε ξύλινα κιβώτια και να τα χαρίζουν στις μητέρες την ημέρα που παίρνουν εξιτήριο.Υπάρχει η αντίληψη ότι η διατήρηση του ομφάλιου λώρου με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζει το άρρηκτο δέσιμο της μητέρας με το παιδί της.

Φιλανδία: ένα χάρτινο κουτί

filandia-xartino-kouti
Κάθε νεογέννητο παίρνει ένα “Πακέτο μητρότητας»όπως αποκαλείται από την κυβέρνηση της Φινλανδίας το οποίο περιλαμβάνει ρούχα, σεντόνια τα παιχνίδια ενώ μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί ως ένα κρεβάτι χάρη στο ειδικό στρωματάκι που έχει.

Οι μητέρες έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν είτε το κουτί είτε το ποσό των 140 ευρώ (US $ 190). Ωστόσο το 95% επιλέγουν το κουτί, καθώς αξίζει πολύ περισσότερο.

Αίγυπτος-μέσα σε σουρωτήρι

aiguptos-sourwthri
Στη σύγχρονη Αίγυπτο, η μητέρα τοποθετεί το μωρό-ντυμένο με μια λευκή ρόμπα, σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και απαλά το τινάζει για να αποκρούσει τα κακά πνεύματα, ενώ οι επισκέπτες σκορπούν σπόρους, χρυσό αλλά και διάφορα δώρα.

Στη Κίνα μοιράζουν κόκκινα αυγά

kina-auga
Ένα μήνα μετά εορτάζεταιη γέννηση του παιδιού στην Κίνα.Τότε οι συγγενείς και οι φίλοι μαζεύονται για να δώσουν τις ευλογίες και τα δώρα τους για το νέο μωρό.
Οι γονείς του μωρού δίνουν επίσης δώρα τα οποία ποικίλλουν από τόπο σε τόπο, αλλά τα βαμμένα κόκκινα αυγά είναι συνήθως το πιο δημοφιλές δώρο, ίσως επειδή στην κινεζική κουλτούρα συμβολίζουν την αλλαγή των διαδικασιών της ζωής.

Φυσικά, οι γονείς και το νεογέννητο λαμβάνουν σύγχρονα δώρα όπως ρουχαλάκια, παιχνίδια, βιβλία, δωροεπιταγές και χρήματα τυλιγμένα σε ένα κομμάτι από κόκκινο χαρτί.

Πηγή : iatropedia.com

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr