Θεσπέσιες γεύσεις μακαρόνια Synaxis με μαύρη τρούφα

14 Ιουνίου 201409:25

Βραδιά γευσιγνωσίας με επίκεντρο την τρούφα, σε ντόπια ζυμαρικά της ομάδας Synaxis Μαρώνειας με την έμπνευση και την τελική ευθύνη παρουσίασης των πιάτων του σεφ Άκη Πάρτσια είχαν την ευκαιρία να γευθούν όλοι όσοι γέμισαν τον χώρο της γνωστής ταβέρνας «Θράκες» του Χρυσόστομου Κάρρου στο Κόσμιο, ένα χαρακτηριστικό επιχειρηματικό παράδειγμα του Leader.

Κόσμος που έδειξε να στηρίζει αυτές τις προτάσεις έδωσε το παρόν του, γεύθηκε και τα εκλεκτά κρασιά του Κτήματος Κάρρος «Ζαγρεύς» λευκό, κόκκινο και ροζέ, δροσερές πράσινες σαλάτες με κουσκούς και λάδι τρούφας, τριμμένη τρούφα που έδωσε μια εκλεπτυσμένη γεύση στα στριφτά μακαρόνια, αλλά και το κυρίως πιάτο που παρέπεμπε σε γευστικά και οπτικά σε δημιουργίες σεφ με πολλά Μichelin.

Ο χώρος γεμάτος, έδωσε την ευκαιρία σε όσους επέλεξαν την βραδιά να απολαύσουν στο όμορφο περιβάλλον, τις γεύσεις αλλά και να ενημερωθούν για τα προϊόντα.

Εκτός από εξαιρετικό έδεσμα, η τρούφα φημίζεται για τις πολλές φαρμακευτικές αλλά και αφροδισιακές της ιδιότητες! Ο καλλιεργητής και κυνηγός άγριας τρούφας Γιώργος Σεργιανίδης είχε την ευκαιρία να δώσει πολύτιμες πληροφορίες για την τρούφα και τις ιδιότητές της, για την καλλιέργειά της, για το κυνήγι άγριας τρούφας με χρήση ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου σε όσες παρέες έδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον δοκιμάζοντας τα πιάτα, ενώ αναφέρθηκε και στα προϊόντα που έχει διαθέσιμα όπως αρωματικό λάδι τρούφας, άνθος αλατιού με άρωμα τρούφας, φέτες τρούφας σε βιολογικό λάδι κ.ά.

Η Synaxis επίσης έχει μια γκάμα ζυμαρικών το Μέθεξη με ιπποφαές, μακαρόνια με λεμόνι βασιλικό, ελαιόλαδο, με σαφράν εκτός από την κλασική εκδοχή του τραχανά, του κουσκούς, χυλοπίτας κλπ.

Η ταβέρνα ΘΡΑΚΕΣ είχε άριστη ετοιμότητα στην εξυπηρέτηση όλων των πελατών, προσέφερε ποιοτική μουσική και κατέδειξε ότι μπορεί να υποστηρίξει  βραδιές γευσιγνωσίας που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από πολλά επώνυμα εστιατόρια των Αθηνών.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr