Τελευταία δράση του πολιτικού ισλάμ για το Ραμαζάνι στην Ιτέα Κομοτηνής

9 Απριλίου 202410:59

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Στον οικισμό καταγωγής του παραθρησκευτικού παρακρατικού παράγοντα γνωστούς και ως ψευδομουφτή Κομοτηνής έκλεισε η σειρά των είκοσι (20) υπαιθρίων εκδηλώσεων ιφτάρ (προσευχή και κατάλυση καθημερινής νηστείας) που διοργάνωσε το τουρκοπροξενικό σύστημα με την στήριξη και της DIYANET (Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων Τουρκικής Προεδρίας).

Στην εκδήλωση της 8/4/2024 συμμετείχε ο γνωστός κλειστός κύκλος του προξενικού πρωτοκόλλου: Aykut Ünal Barış Çulha, Özgür Ferhat, Erdem Hüseyin, Caner İmam, Çiğdem Asafoğlu. , Hüseyin Bostancı, Sinan Ahmet, Sedat Hasan, Sadık Sadık, Mehmet Emin Ahmet, Murat Ahmet, Rıdvan Molla İsa, Ahmet Osman Pehlivan κ.ά.

Το μόνο χαρακτηριστικό ενδιαφέρον συμβάν εντοπίζεται στην προσφορά ανθοδέσμης στον Τούρκο Πρόξενο από κατοίκους του χωριού, γεγονός που ταυτίζει την εκδήλωση με την κρατική εκπροσώπηση της γείτονος στο πρόσωπο του Τούρκου Προξένου, ο οποίος και δήλωσε ότι ” ο μήνας του Ραμαζανιού είναι δείκτης ενότητας και αλληλεγγύης στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης.”

Στην σημειολογία του φωτογραφικού υλικού ας σταθούμε στο “καπέλλωμα” της φωτεινής επιγραφής του Δήμου Κομοτηνής με το καλωσόρισμα στην τουρκική γλώσσα.Και, βεβαίως, να συνδυασθεί με την απουσία του Δημάρχου Κομοτηνής τόσο από τις εκδηλώσεις ιφτάρ της Μουφτείας Κομοτηνής όσο και από τον εορτασμό του Οχυρού της Νυμφαίας.

Ο εναγκαλισμός του Νεοαριστερού Οζγκιούρ Φερχάτ με τον παρακρατικό και παραθρησκευτικό τουρκοδίαιτο ψευδομουφτή ας καταγραφεί στην τοπική πολιτική ιστορία.

Αρθρογράφος