Τάκης Θεοδωρικάκος: «Κανένας πολίτης και κανένας δημοσιογράφος δεν τρομοκρατείται»

13 Ιουλίου 202222:19

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε τα γραφεία του Real Group στη λεωφόρο Κηφισίας, όπου τα ξημερώματα σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο κτίριο. Ο κ.Θεοδωρικάκος ενημερώθηκε από τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας για το συμβάν και την πορεία των ερευνών, ενώ συνομίλησε με δημοσιογράφους και εργαζόμενους του ομίλου.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής του Real Group, δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Του εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τον διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης δημοσιογραφικών φωνών πέφτει στο κενό. Κάθε στοχοποίηση δημοσιογράφων είναι απολύτως καταδικαστέα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση μετά την επίθεση στις εγκαταστάσεις του Real Group τα ξημερώματα:

«Η επίθεση κατά του Real Fm 97,8 και της εφημερίδας Real News είναι ενέργεια εγκληματική και είναι απολύτως καταδικαστέα. Η άνανδρη αυτή επίθεση ενισχύει ακόμα περισσότερο την αποφασιστικότητά μας στην υπεράσπιση των αξιών της ελευθερίας της έκφρασης και της ανεμπόδιστης λειτουργίας του Τύπου. Όσοι, εξυπηρετώντας σκοτεινά κίνητρα και με όπλο τους τη βία, επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν και να καταπατήσουν το δικαίωμα των πολιτών για ενημέρωση, πρέπει να βρουν απέναντί τους σύσσωμο τον δημοκρατικό κόσμο.

Το μήνυμά μας είναι ένα και ηχηρό: Τέτοιου είδους πρακτικές δεν γίνονται ανεκτές».

Ακολούθως, ο Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος  έκανε την εξής δήλωση:

«Κάθε λογικός άνθρωπος, όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες καταδικάζουν αυτή την προκλητική επίθεση, η οποία, πέρα από τις φθορές που προκάλεσε, θα μπορούσε να έχει πολύ χειρότερα αποτελέσματα, καθώς μέσα στο κτίριο, στα γραφεία του Real, εργάζονταν τη νύχτα μία κοπέλα.

Υπήρχε μία εργαζόμενη που έκανε τη δουλειά της, κινδύνευσε η ζωή της, κινδύνευσε η ασφάλεια της. Οι θρασύδειλοι που έπραξαν αυτή την εγκληματική ενέργεια, πρέπει να γνωρίζουν ότι κανένας σε αυτή τη χώρα δεν τρομοκρατείται, κανένας πολίτης δεν τρομοκρατείται, κανένα Μέσο Ενημέρωσης και κανένας δημοσιογράφος δεν τρομοκρατείται!

Η αστυνομία είναι εδώ από την πρώτη στιγμή και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να βρει τους ενόχους και να τους παραδώσει στη δικαιοσύνη ».

 

(πηγή φωτό: facebook/Γιάννης Κέμμος)

Αρθρογράφος