Τα παραλειπόμενα ενός απολογισμού…

15 Μαρτίου 202312:52

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Πανδημία, εξωγενείς παράγοντες, διεθνής ενεργειακή κρίση και ίσως η ρωσο-ουκρανική σύρραξη δεν επέτρεψαν στον δήμο Κομοτηνής και την ολιγομελή ομάδα που (κακο)διοικεί τον δήμο να ολοκληρώσει το όραμα και το έργο του.

Την Δευτέρα 13/3 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής. Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ξεκίνησε στις 18:00 και μέχρι της 20:00 διάβαζε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γκαράνης ένα μακροσκελές χειρόγραφο, παρουσιάζοντας ως έργο του δήμο και την συντήρηση των κλιματιστικών

Ήδη από το πρώτο ημίωρο της βαρετής ανάγνωσης σχεδόν όλοι οι παριστάμενοι είχαν κοιμηθεί και κάποια στιγμή έσβησαν και τα φώτα δημιουργώντας μία ειδυλλιακή και ρομαντική ατμόσφαιρα.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο Αντώνης Γραβάνης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και ακολούθησαν οι Ελένη Λαφτσή , ο Κώστας Καραΐσκος και ο Γιάννης Λεβέντης.

Στην συνέχεια έλαβαν τον λόγο και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Κοινωνίας Πολιτών προσπαθώντας ν’απαντήσουν στα πυρά της αντιπολίτευσης και συνέχισαν οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι με τους τόνους ν’ανεβαίνουν ενώ οι “γκαρανικοί” εμφανώς ήταν εκτός τόπου και πολιτικού χρόνου με εμφανή την ανησυχία που έχουν μην τυχόν και δεν ξαναεκλεγούν και χάσουν τα αξιώματα και τις αργομισθίες που κατέχουν.

Δεν απάντησε κανείς ωστόσο για το που πήγαν έργα 70 εκ. ευρώ και οι δρόμοι δεν έχουν ούτε καν βαμμένες διαβάσεις, τα σχολεία πόμολα και την συντήρηση των σχολείων κάνουν μονάδες του Ελληνικού Στρατού και οι οικισμοί είναι παρατημένοι στο έλεος του Θεού.

Στις 23.30 τελείωσε η απόπειρα παρουσίασης πεπραγμένων και κριτικής αυτών, καθώς ήταν όλοι εξαντλημένοι.

Υ.Γ.Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της συνεδρίασης δέχθηκε συμπολίτης μας και δεσποζόμενο ζώο συντροφιάς επίθεση από αδέσποτα σκυλιά έμπροσθεν του Πολυλειτουργικού….

Αρθρογράφος