Σχέδιο Ερντογάν στην Θράκη: Υβριδικές επιχειρήσεις και «Προξενική Μειονότητα»

9 Οκτωβρίου 202220:58

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης*

Η προπαγάνδα, η παραπληροφόρηση, η άσκηση πολιτικής πίεσης και η έμμεση ή άμεση υποστήριξη σε εξτρεμιστικούς πολιτικούς σχηματισμούς ή εθνοτικές και θρησκευτικές ομάδες εντός της ελληνικής επικράτειας συγκαταλέγονται στις πρακτικές του «ερντογανικού καθεστώτος» που με την «εργαλειοποίηση της προσφυγικής κρίσης» από το 2020 κήρυξε τον «ε/τ υβριδικό πόλεμο» με επίκεντρο την Θράκη.

Ένα πολυδιάστατο πλέγμα ενδιαμέσων στόχων που μπορούν να συμβάλλουν στην ρευστοποίηση της ελληνικής κυριαρχίας στην Θράκη αναδεικνύουν ως μοναδικό αντικειμενικό σκοπό την δημιουργία «Γκρίζων Ζωνών» και στους τρεις νομούς, ώστε να δημιουργηθούν «φίλιοι χώροι» προς εξυπηρέτηση μελλοντικών σχεδίων..

Φορέας υλοποίησης είναι οι παρακρατικές δομές που ελέγχονται κι ενισχύονται από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής που στρατολογεί εγκαθέτους της Άγκυρας δημιουργώντας έναν μηχανισμό που αποπειράται να υπονομεύσει τη νομιμότητα και την κυριαρχία της Ελλάδας στην περιοχή.

Ιδιαίτερος λόγος πρέπει να γίνει για την λειτουργία των ποικιλωνύμων «τουρκοφρόνων» μειονοτικών συλλόγων που με το (προ)κάλυμμα της πολιτιστικής, θρησκευτικής, επιστημονικής, αθλητικής ή οικονομικής δραστηριότητας προωθούν συγκεκριμένα σχέδια υπότην εποπτεία του τουρκικού παρακράτους.

Εκτιμάται ότι παρέχεται πάγια στήριξη στα μέλη περίπου 110 συλλόγων που λειτουργούν με ένα πολυπυραμιδικό σχήμα με τις κορυφές να αναδεικνύουν 10 “μητρικούς” συλλόγους οι οποίοι έχουν την εποπτεία του “πολιτισμικού,κοινωνικού και οικονομικού γίγνεσθαι της μειονότητας”.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι πολιτικές δυνάμεις της Χώρας και το Υπουργείο Εξωτερικών έχουν επανειλημμένως τονίσει ότι με την δραστηριότητα του Τούρκου προξένου της Κομοτηνής «εμφιλοχωρεί κίνδυνος για πρόκληση διχόνοιας μεταξύ του ελληνικού πληθυσμού της Θράκης και της ναρκοθέτησης της ειρηνικής συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων»..

*το κείμενο δημοσιεύθηκε ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ (8/10/2022) στα πλαίσια ενός ειδικού αφιερώματος υπό την επιμέλεια του Λευτέρη Θεοδωρακόπουλου στο κεντρικό θέμα και με την συνδρομή ειδικών, διεθνολόγων, αναλυτών και στελεχών υπηρεσιών ασφαλείας

Ο ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ

ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΠΟΥΤΙΝ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

  • Οι αναλύσεις των ξένων Μυστικών Υπηρεσιών για τα πιθανά ΠΟΛΕΜΙΚΑ σενάρια που βάζουν φωτιά στο Αιγαίο
  • Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρούς συμμάχους αλλά και σύγχρονα οπλικά συστήματα για την αποτροπή οποιαδήποτε ΑΠΕΙΛΗΣ

Αρθρογράφος