Στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Η Συνθήκη της Λωζάννης από το χθες στο σήμερα»

31 Ιανουαρίου 202320:09

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» διοργανώνουν αύριο, 1 Φεβρουαρίου 2023, στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Η Συνθήκη της Λωζάννης από το χθες στο σήμερα».

Στη συζήτηση, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής στις 7 μ.μ., θα λάβουν μέρος:

  • Σία Αναγνωστοπούλου, καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου / π. αναπληρώτρια Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων,
  • Ευάγγελος Β. Βενιζέλος, καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης / π. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης / π. Υπουργός Εξωτερικών,
  • Ντόρα Μπακογιάννη, π. Υπουργός Εξωτερικών.

Την εκδήλωση συντονίζει ο κ. Νικόλαος Παπαδάκης-Παπαδής, Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας,  Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Πρόεδρος του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και Πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Η εκδήλωση αποτελεί συνέχεια του διεθνούς συνεδρίου «Από τις Σέβρες στη Λωζάννη» που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αθήνα με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από το τέλος της μικρασιατικής εκστρατείας και την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Αρθρογράφος