Στο τραπέζι η υποχρεωτική ασφάλιση των κατοικιών (video)

21 Σεπτεμβρίου 202322:30

Η Πολιτική και Οικονομική Αναλύτρια Ιωάννα Λιούτα στο Corfu channel στην εκπομπή ”Θέσεις και αντιθέσεις΄΄με τον Σπύρο Ρίκο ανέφερε μεταξύ άλλων:

Στο τραπέζι η υποχρεωτική ασφάλιση των κατοικιών
Η Κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την πρόσφατη κακοκαιρία βρήκε την ευκαιρία να θέσει στο τραπέζι την υποχρεωτική ασφάλιση των ακινήτων, που σημαίνει ότι τεράστια ποσά θα κατευθυνθούν στις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες.
Συνέπεια αυτού του ”φόρου” όπως και του αδικαιολόγητου ΕΝΦΙΑ είναι μεγαλύτερη συρρίκνωση των οικογενειακών εισοδημάτων η μεταφορά της ευθύνης από την Πολιτεία στα νοικοκυριά.
Το κόστος δε της συντήρησης των σπιτιών θα ανέβει ακόμα περισσότερο και η κατοικία θα φαντάζει προνόμιο.
Από το 2024 η υποχρέωση θα ισχύσει για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 2 εκατ. ευρώ. Η ασφάλιση θα πρέπει να καλύπτει πλημμύρα, σεισμό και πυρκαγιά και να αφορά το κτίριο, τα μηχανήματα, τον εξοπλισμό και τα αποθέματα. Από 1/1/2024 οι επιχειρήσεις αυτές δεν θα αποζημιώνονται από την κρατική αρωγή.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεπεράσει το 1,55 ευρώ ανά λίτρο στα αστικά κέντρα.
Συνεχίζει να μην υπάρχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας .Ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε καρτελάκια για εκ πτωτικά προϊόντα -διαφήμιση δηλαδή- και μια εφαρμογή για τις καταγγελίες των πολιτών .Η ακρίβεια σαρώνει και η Κυβέρνηση παρακολουθεί την κατάρρευση των οικογενειακών προϋπολογισμών.
l 📽️📽️ στην εκπομπή ”Θέσεις και αντιθέσεις΄΄

Αρθρογράφος