Στο κενό έπεσε η προξενική προπαγάνδα κατά του Ιλχάν Αχμέτ

26 Ιανουαρίου 202318:49

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Από το Komotinipress έχουμε επισημάνει την πρακτική των εγκαθέτων του Προξενείου που μέσω της διατεταγμένης αρθογραφίας και δημοσιογραφίας επιβάλλουν μία φασιστική νοοτροπία χειραγωγώντας, ελέγχοντας,απειλώντας κάθε αντιφρονούντα εντός κι εκτός πλαισίου Μειονότητας επιδιώκοντας τον έλεγχο της κοινής γνώμης μέσα από μία “πληροφοριακή στεγανότητα”.

Ιδιαίτερη αναφορά είχαμε κάνει στον κ. Ιλχάν Αχμέτ, βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ν. Ροδόπης.

Ο Μουράτ Ομέρογλου και οι υπάλληλοί του επιβάλλουν την “διατεταγμένη δημοσιογραφία”, απαιτούν την “υποταγή της Θράκης”

Αφορμή για το σημερινό κείμενο, στάθηκαν οι νεότερες μετρήσεις φήμης για τα πολιτικά πρόσωπα της περιοχής όπου εμφανίζεται το εξής παράδοξο: η διαδραστικότητα που εμφανίζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η αναγνωσιμότητα του υλικού που προέρχεται από τον κ. Ιλχάν Αχμέτ  (δημοσιεύματα, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, αναρτήσεις) δεν συμβαδίζει με την κάλυψη των δραστηριοτήτων του από τα τουρκόφωνα μειονοτικά μέσα της Θράκης!

Social Media Trends: Ανακαλύπτοντας την Θράκη

Στις μετρήσεις που αφορούν σε χρονικό διάστημα 18 μηνών με λέξεις κλειδιά που σχετίζονται με το κοινοβουλευτικό έργο του κ. Ιλχάν Αχμέτ, βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ν. Ροδόπης , έτσι όπως καταγράφεται στο έγκυρο vouliwatch, η ανταπόκριση των τοπικών τουρκοφρόνων μέσων ενημέρωσης είναι ανύπαρκτη.

Το σύνολο των δημοσιευμάτων για την υπό εξέταση περίοδο είναι αποκλειστικώς αρνητικά με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και διαρκείς αναφορές που παραπέμπουν σε πρόσωπο ανεπιθύμητο και πολιτικά ανύπαρκτο!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιθετική αρνητική δημοσιογραφία σε βάρος του κ. Ιλχάν Αχμέτ όπως αποτυπώνεται στα ενυπόγραφα κείμενα ενός συγκεκριμένου αρθρογράφου όπως και σε αναρτήσεις αναλόγου περιεχομένου άλλων δύο επωνύμων αρθρογράφων από τον χώρο του μειονοτικού τύπου.

Υπάρχει και μία άλλη διάσταση που είχε καταγραφεί και σε παλαιότερες μετρήσεις μας και αφορούσε στην μέτρηση φήμης με βασική παράμετρο τις αναφορές που σχετίζονται με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τον έτερο βουλευτή του κόμματος στο Ν. Ξάνθης κ, Μπουρχάν Μπαράν ..

“Persona non grata” για τα μκδ ο κ. Μπουρχάν Μπαράν

Social Media και Θράκη: Το twitter εκνευρίζει το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

Η υπό εξέταση περίοδος, δείχνει μία αυξανόμενη απήχηση των δραστηριοτήτων του κ. Ιλχάν Αχμέτ (αυτό δεν μεταφράζεται κατ΄ανάγκη με αποδοχή ή και έκφραση θετικής στάσης) σε ένα ευρύτερο κοινό που ενημερώνεται δια του ηλεκτρονικού , ψηφιακού ή παραδοσιακού τύπου.

Στον βαθμό δηλ. που επιχειρήθηκε η φίμωση του κ. Ιλχάν Αχμέτ από την διατεταγμένη δημοσιογραφία τοπικών μηχανισμών των εγκαθέτων της Άγκυρας, ως εγχείρημα είχε μία μικρή μόνον απήχηση και μάλιστα μετρήσιμη στην κοινή γνώμη της Μειονότητας.

Τα παραπάνω έχουν γίνει αντιληπτά τόσο από εγχώριους παρατηρητές όσο κι από μέλη της διπλωματικής κοινότητας  που παρακολουθούν μ’ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Θράκη. Κάποιοι εξ’αυτών έχουν ήδη εντείνει τις επισκέψεις τους στην περιοχή.

Τα παραπάνω ετέθησαν υπόψιν του Πολιτικού Γραφείου του κ. Ιλχάν Αχμέτ από όπου λάβαμε το ακόλουθο σχόλιο:

« Η πολιτική παρουσία του κ. Ιλχάν Αχμέτ προσδίδει μία πολιτική ισορροπία, μία νηφαλιότητα στα πολιτικά ήθη του νομού Ροδόπης σε μια εξόχως ταραγμένη περίοδο γι’ αυτήν, αφού κατόρθωσε σε μια δυσμενή συγκυρία ν’ανταπεξέλθει με τρόπο θετικό και προωθητικό για τα ζητήματα της περιοχής μας. Αυτό, εκτιμάται, ότι θα φανεί και στις επικείμενες εκλογές στο Ν. Ροδόπης όπου και θα σπάσουν στερεοτυπικές πολιτικές συμπεριφορές του παρελθόντος και οι πολίτες θα ψηφίσουν Ιλχάν Αχμέτ ως μια δημοκρατική απάντηση σε ολοκληρωτικές συμπεριφορές από τα συστήματα που προσπαθούν να καθορίσουν ερήμην της κοινωνίας τις επιλογές προσώπων και πολιτικών συμπεριφορών»

 

Αρθρογράφος