Στο ΥΠΕΚΑ ο Σημιτσής για τη διαχείριση απορριμάτων

25 Φεβρουαρίου 201319:25

Ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής με την ιδιότητα του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετείχε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Στη συνάντηση που συγκάλεσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης συμμετείχε ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης, ο πρόεδρος της ΔΙΑΜΘ, ο αντιδήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου και της Περιφέρειας.

Εκείνο που τονίστηκε στη διάρκεια της συνάντηση είναι ότι επιβάλλεται άμεσα πρέπει να ληφθούν όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες για να προχωρήσει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων σε επίπεδο περιφέρειας. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να κλείσουν όσες παράνομες χωματερές ακόμα λειτουργούν, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή των Κ.Δ.Α.Υ. (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) και Σ.Μ.Α. (Σημείο Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) και βέβαια να ξεκινήσει η υλοποίηση του σχεδιασμού για την επεξεργασία των απορριμμάτων.

Επιβεβλημένη κρίνεται η συνεργασία και η συμμόρφωση των δήμων και προς αυτή την κατεύθυνση ο περιφερειάρχης σημείωσε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, καθώς πλέον έχουν στενέψει τα περιθώρια και απαιτείται να ληφθούν αποφάσεις προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες οι ενέργειες που θ’ απομακρύνουν το ενδεχόμενο της επιβολής προστίμων από μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όσον αφορά το Δήμο Καβάλας εκείνο που υπογραμμίστηκε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς η περιοχή διαθέτει οργανωμένο ΧΥΤΑ. Ωστόσο ο δήμαρχος εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του για το γεγονός ότι υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση από μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών στην έγκριση της Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προκειμένου να προχωρήσει το αναγκαίο έργο της επέκτασης του ΧΥΤΑ αλλά και να ξεκινήσει το ΚΔΑΥ και το ΣΜΑ.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr