Στην μάχη κατά του κορονοϊού με …ληγμένα αντισηπτικά

21 Μαρτίου 202008:20

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Δύο ειδήσεις που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου  (αλλά -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- όχι και του τοπικού τύπου) δημιούργησαν έντονο προβληματισμό και αλγεινές εντυπώσεις.

Η πρώτη αφορά στον τρόπο που τα όργανα της ΠΑΜΘ και κάποιοι συνεργάτες του κ. Χρήστου Μέτιου αντιλαμβάνονται  τον ρόλο τους αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

Σε μια καταγγελία που προκάλεσε αίσθηση προχώρησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Ξάνθης, Μιχάλης Αμοιρίδης. Εν μέσω κορονοϊού, στο κτίριο της Περιφέρειας δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και μάλιστα το μόνο δοχείο με αντισηπτικό που είχε τοποθετηθεί ήταν ληγμένο!

Ο κ. Αμοιρίδης με κείμενό του καθιστά υπεύθυνο τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Νίκο Εφραιμίδη, λέγοντας πως δεν έχετε καταλάβει τη θέση που κατέχετε και ποιες ευθύνες έχετε έναντι των πολιτών.

Με ληγμένα υλικά προστασία δεν υπάρχει, διαμαρτύρονται πολίτες, απαιτείται σοβαρότητα από την αντιπεριφέρεια…

Gepostet von Μιχάλης Αμοιρίδης Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης am Donnerstag, 19. März 2020

Η δεύτερη αφορά καταγγελία αστυνομικού από την Κρήτη στο bloko.gr για αποστολή ληγμένων υλικών αντισηψίας  από την Αστυνομική Διεύθυνση Λασηθίου.

Σύμφωνα με την είδηση: “Χθες η Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου απέστειλε στις υπηρεσίες αντισυπτικα και μάσκες για την προστασία μας από τον κορωνοιο. Όμως όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που σας στέλνω είναι ληγμένα και όχι προσφάτως αλλά εδώ και σχεδόν τρία χρόνια. Μας θεωρούν ανάλωσιμους? Ήμαστε εργαζόμενοι κατώτερου Θεού? “

Οι κίνδυνοι από την χρήση ληγμένων υλικών αντισηπτικών είναι δεδομένοι και μπορεί να προκληθεί μέχρι και μόλυνση.

Αρθρογράφος