Σταύρος Ξαρχάκος: Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού

16 Αυγούστου 202322:55

Μετά από 15 χρόνια το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του και μάλιστα έχοντας επί σκηνής τον Σταύρο Ξαρχάκο. Ο Δήμος Αθηναίων διεκδίκησε και ανέλαβε την ανακατασκευή του εμβληματικού θεάτρου, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον πολιτισμό της πρωτεύουσας και τις μνήμες των Αθηναίων. Η ανακατασκευή προχωρά και το θέατρο διαμορφώνεται όπως ακριβώς το είχε σχεδιάσει ο σπουδαίος αρχιτέκτονας Τάκης Ζενέτος, παράλληλα με την συνολική ανάπλαση του λόφου του Λυκαβηττού.

Η επαναλειτουργία του εμβληματικού θεάτρου της πόλης μετά από 15 ολόκληρα χρόνια θα εορταστεί τον Σεπτέμβριο με ένα πλούσιο πρόγραμμα και μία μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στο σπουδαίο συνθετικό έργο του Σταύρου Ξαρχάκου.

Μία μουσική γιορτή θα στηθεί την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στον πλήρως ανανεωμένο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, το οποίο θα υποδεχτεί ξανά το κοινό για μία συναυλία-ορόσημο στα χρονικά της πόλης. Στην επιστροφή του στον αττικό λόφο, ο Σταύρος Ξαρχάκος θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «Γιορτή στον Λυκαβηττό» συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας, η οποία θα αποδώσει κορυφαίες στιγμές της καριέρας του σε νέες ενορχηστρώσεις. Μαζί του θα βρίσκονται και τέσσερις σπουδαίες φωνές, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Μανώλης Μητσιάς, η Ηρώ Σαϊα, και ο Ζαχαρίας Καρούνης.

Γι’ αυτό το ιστορικό για την πόλη πολιτιστικό γεγονός, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ανακατασκευάζουμε το θέατρο και θα παραδοθεί έτοιμο στους κατοίκους και επισκέπτες της Αθήνας με ένα υπέροχο φεστιβάλ. Και είναι τιμητικό και συγκινητικό που τα εγκαίνια του Θεάτρου θα γίνουν από τον μεγάλο μας συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο και οι μελωδίες του θα πλημμυρίσουν και πάλι τον Λυκαβηττό μετά από 45 χρόνια.

Γυρνώντας από τις διακοπές μας, το φεστιβάλ υπόσχεται ότι θα απολαύσουμε μαγικές βραδιές και θα ψυχαγωγηθούμε και πάλι σ’ αυτόν τον ιστορικό χώρο-έμβλημα για τους Αθηναίους, έναν πόλο πολιτισμού και τουριστικής ανάπτυξης που μας είχε λείψει. Παράλληλα με τη συνολική ανάπλαση του λόφου και των υποδομών του, θα είναι ένα κόσμημα για την πρωτεύουσα και όλη τη χώρα».

Η συναυλία, που θα σημάνει τη νέα εποχή πολιτιστικής δραστηριότητας του Δημοτικού Θεάτρου Λυκαβηττού, θα αποτελέσει παράλληλα και την επιστροφή του Σταύρου Ξαρχάκου στο θέατρο μετά από 45 χρόνια. Το καλοκαίρι του 1978 είχε δώσει έντεκα συναυλίες στον Λυκαβηττό, με αφορμή τις θερινές εκδηλώσεις του ΕΟΤ στην Αθήνα, συνδέοντας έντονα το όνομά του με τον συγκεκριμένο χώρο, που αναδείχθηκε σε τοπόσημο του ελληνικού τραγουδιού της μεταπολιτευτικής πραγματικότητας. Σε αυτές τις αξιομνημόνευτες μουσικές παραστάσεις, ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσίασε εναλλασσόμενα προγράμματα, παίζοντας από Βιβάλντι μέχρι λαϊκά τραγούδια. Μάλιστα, κάποια από αυτά τα στιγμιότυπα ηχογραφήθηκαν και συγκεντρώθηκαν σ’ έναν δίσκο που κυκλοφόρησε στα τέλη του ’78 με τίτλο «Ξαρχάκος – Στον Λυκαβηττό».

Όπως ανακοινώθηκε, οι τιμές των εισιτηρίων θα έχουν ως εξής:

Κάτω διάζωμα: EarlyBird 20 ευρώ, προπώληση 25 ευρώ, ταμείο 30 ευρώ.

Άνω Διάζωμα – κερκίδες Γ, Δ, Ε, ΣΤ, Ζ: EarlyBird 15 ευρώ, προπώληση 20 ευρώ, ταμείο 25 ευρώ.

Άνω Διάζωμα – κερκίδες Α, Β, Η, Θ: EarlyBird 10 ευρώ, προπώληση 15 ευρώ, ταμείο 20 ευρώ.

Εκπτωτικά εισιτήρια (εκδίδονται σε περιορισμένο αριθμό μέχρι την εξάντλησή τους)

Άνω Διάζωμα – κερκίδες Α, Β, Η, Θ: Φοιτητές και άνω των 65 ετών 12 ευρώ, άνεργοι με επίδειξη κάρτας 8 ευρώ.

ΑμεΑ: 8 ευρώ.

 

Αρθρογράφος