Το σουτιέν που ανιχνεύει τον καρκίνο του μαστού(video)

7 Μαΐου 201707:00

Ένας 18χρονος φοιτητής από το Μεξικό σχεδίασε ένα σουτιέν που μπορεί να βοηθήσει στην διάγνωση του καρκίνου του μαστού, όταν αυτός είναι στα αρχικά του στάδια. Η καινοτομία αυτή μάλιστα βραβεύτηκε στον Παγκόσμιο Φοιτητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας (Global Student Entrepreneur Awards – GSEA).

Το σουτιέν, γνωστό επίσης κι ως EVA, δημιουργήθηκε από τον Τζούλιαν Ρίος Κάντου, και δύο φίλους του, οι οποίοι ίδρυσαν την εταιρεία Higia Technologies. Το σουτιέν, που σχεδιάστηκε αρχικά για γυναίκες με προδιάθεση στον καρκίνο του μαστού, αποτελείται από 200 βιοασθητήρες και έχει την ικανότητα να χαρτογραφεί την επιφάνεια των μαστών και να καταγράφει τις αλλαγές στη θερμοκρασία, το μέγεθος και το βάρος.

Ο 18χρονος εμπνεύστηκε να δημιουργήσει το σουτιέν μετά την περιπέτεια της μητέρας του με τον καρκίνο του μαστού, η οποία κατέληξε να κάνει διπλή μαστεκτομή.

Πηγή: newmoney.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr