Σωματείο Ζυθεστιατόρων Κομοτηνής: Στο 80% οι ακυρώσεις στις Πρωτοχρονιάτικες κρατήσεις

3 Ιανουαρίου 202215:17

Τη λήψη μέτρων στήριξης για τις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης, με διεύρυνση των ΚΑΔ για τους οποίους ισχύει η αναστολή συμβάσεων εργασίας, ζήτησε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής σήμερα Δευτέρα ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Ζυθεστιατόρων και Γαλακτοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφέρειας, Αντώνης Καμπουρίδης. Παράλληλα, σημείωσε ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι ακυρώσεις κρατήσεων, μετά την ανακοίνωση των μέτρων, άγγιξαν το 80% λόγω της υποχρεωτικής λειτουργίας μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, χωρίς μουσική.

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» σημείωσε: «Οι χώροι είναι κλειστοί το χειμώνα, οι συνεχείς βροχοπτώσεις δεν επηρέασαν τη δουλειά μας, αντιθέτως μας επηρέασαν τα μέτρα που λήφθηκαν την περίοδο των εορτών, μέτρα σαρωτικά, καλύτερα να ανακοίνωναν ότι κλείνετε εντελώς και όχι αυτοί οι περιορισμοί για λειτουργία χωρίς μουσική μέχρι τις δύο. Είναι σαν να σου λένε: «Κλείνεις, αλλά άφησε τα φώτα ανοιχτά».

Αναρωτήθηκε: «Ποιος θα έρθει να διασκεδάσει χωρίς μουσική;» «Ποιος έρχεται για να φάει μόνο;», προσθέτοντας ότι: «Οι πιο πολλοί κάθισαν στο σπίτι τους, όπως και πέρσι που λόγω της καραντίνας τα καταστήματα ήταν τελείως κλειστά».
Συγκρίνοντας τη φετινή κινητικότητα με την περσινή ο κ. Καμπουρίδης σημείωσε: «Πέρυσι ήμασταν κλειστά δεν χρεωθήκαμε κάτι. Φέτος όμως λόγω της προετοιμασίας που είχε πραγματοποιηθεί χρεώθηκαν οι συνάδελφοι. Οι αγορές είχαν γίνει όταν ανακοινώθηκαν τα μέτρα και όλα έμειναν στα ψυγεία. Ποιος έμπορας προμηθευτής θα τα πάρει πίσω; Κανένας. Οι απαντήσεις σκληρές που δέχονται οι συνάδελφοι από τους προμηθευτές τους».

(πηγή: ERTnews/Μαρία Νικολάου)

Αρθρογράφος