Σοφολογιώτατος Μουφτής Κομοτηνής: Ο εμβολιασμός αποτελεί τη μόνη ασφαλή διέξοδο

21 Νοεμβρίου 202107:18

Καμπάνια για την προώθηση του εμβολιασμού κατά της COVID-19 υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης . Η καμπάνια πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Κλινικής Έρευνας και Τεχνολογίας της Ιατρικής Σχολής του Stanford University μέσω της ανάρτησης και προώθησης σύντομων μηνυμάτων και βίντεο στο Facebook.

Οι αναρτήσεις (βίντεο/μαρτυρίες) έχουν στόχο να ενθαρρύνουν ακόμη περισσότερους συνανθρώπους μας να εμβολιαστούν κατά της COVID-19 και να διαδώσουν τα οφέλη του εμβολίου, το οποίο αποτελεί και το μοναδικό μας όπλο για την οριστική αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι αναρτήσεις θα προβληθούν σε περιοχές της Ελλάδας που παρουσιάζουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη με στόχο την αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού.

Εμβολιαζόμαστε σήμερα γιατί:

Τασσόμαστε πάντα υπέρ της ζωής.

Προστατεύουμε τη ζωή μας και τους δικούς μας με το εμβόλιο.

Τοποθετούμε το εμείς πάνω από το εγώ.

Γινόμαστε ασπίδα σωτηρίας για τα παιδιά μας και τα θηλάζοντα βρέφη μας.

Θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε.

Ο πιο σημαντικός αγώνας είναι η ζωή!

Ιδιαίτερη είναι η συμμετοχή του Σοφολογιωτάτου Τοποτηρητή Μουφτή Κομοτηνής κ. Τζιχάτ Χαλήλ στην παραπάνω προσπάθεια!

Κύκλος διαδικτυακών μαθημάτων «Υγεία και Θρησκεία»

Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021, ξεκινάει μια σειρά διαδικτυακών μαθημάτων με κεντρικό θέμα «Υγεία και Θρησκεία» που θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022.

Ο κύκλος των μαθημάτων διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Prolepsis, σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος και τελεί υπό την Αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Τα μαθήματα επιμελείται και συντονίζει ο Ομότιμος Καθηγητής της Χειρουργικής Δημήτρης Λινός.

Συμμετέχουν Καθηγητές της Ιατρικής και άλλων Σχολών από τα Πανεπιστήμια Harvard, Johns Hopkins, Yale, Duke, ΕΚΠΑ αλλά και γνωστοί Έλληνες γιατροί, θεολόγοι και συγγραφείς.

Η πρώτη ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:00 – 16:00, με ομιλητή τον Ομότιμο Καθηγητή Φιλοσοφίας κ. Χρήστο Γιανναρά και θέμα: «Θρησκεία και υγεία στην προοπτική της εκκλησιαστικής εμπειρίας».

Ο σκοπός των δωρεάν προσφερόμενων μαθημάτων είναι να ενημερωθούν οι φοιτητές της Ιατρικής, οι λειτουργοί της Υγείας, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφέρεται για τον θεραπευτικό ρόλο που μπορεί να παίξει η θρησκευτικότητα στην υγεία όλων μας. Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια την επιστημονική και ευρύτερη κοινότητα διεθνώς.

Στον διαδικτυακό σύνδεσμο www.healthandreligion.gr μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δουν το λεπτομερές πρόγραμμα των εισηγήσεων και τους ομιλητές.Επιπλέον, μπορούν εύκολα να συνδεθούν ζωντανά για να παρακολουθήσουν και να υποβάλουν ερωτήσεις στο τέλος κάθε εισηγήσεως. Εναλλακτικά, μπορούν να παρακολουθήσουν οποιαδήποτε ομιλία όποτε το επιθυμούν στο YouTube.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως και οι εφημερίδες της Διασποράς «Εθνικός Κήρυκας» και «National Herald» είναι χορηγοί επικοινωνίας των μαθημάτων.

Αρθρογράφος