Συνεργασία ΔΠΘ και Πανεπιστημίου Νισάντασι στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+

14 Ιουνίου 201409:01

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η υπογραφή νέας διμερούς συμφωνίας ανταλλαγής φοιτητών και διδακτικού προσωπικού στο πλαίσιο του νέου διευρυμένου ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ ανάμεσα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκη, συγκεκριμένα τα Τμήματα Οικονομικών Επιστημών και Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης,και το Πανεπιστήμιο Νισάντασι (NisantasiUniversity) της Τουρκίας με έδρα στην Κωνσταντινούπολη.

Το Πανεπιστήμιο του Νισάντασι ιδρύθηκε το 2010. Μέσα σε τρία χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του, μετά από συστηματική εργασία και προετοιμασία, κατάφερε να εξασφαλίσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμβόλαιο συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών και διδακτικού προσωπικού Erasmus+ για ολόκληρη την περίοδο διάρκειας του προγράμματος (2014-20).

Το Πανεπιστήμιο του Νισάντασι είναι ένα σύγχρονο σταθερά αναπτυσσόμενο πανεπιστημιακό ίδρυμα με αποστολή την παροχή ακαδημαϊκών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου με έμφαση στη διεπιστημονική έρευνα, στη δια βίου μάθηση, στις νέες τεχνολογίες και τη διεθνοποίηση. Το τρέχον ακαδημαϊκό έτος (2013-14) το Πανεπιστήμιο φιλοξενεί στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του συνολικά 6.000 φοιτητές με πρόβλεψη αύξησης του αριθμού αυτού κατά 1.500, τουλάχιστον, θέσεις το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2014-15. Το Πανεπιστήμιο προσφέρει σήμερα συνολικά 59 προγράμματα σπουδών σε προπτυχιακό επίπεδο, και 5 μεταπτυχιακά προγράμματα.

Στο πλαίσιο ανάπτυξης της στρατηγικής διεθνοποίησης του Πανεπιστημίου του Νισάντασι, στο σύνολο των περίπου 70, μέχρι σήμερα, διεθνών διμερών συμφωνιών συνεργασίας, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αποτελεί έναν ξεχωριστό στρατηγικό εταίρο. Κοινός στόχος και επιθυμία των δύο ιδρυμάτων είναι η μεταξύ μας στρατηγική συμφωνία συνεργασίας να οδηγήσει στη δημιουργία ενός σταθερού πεδίου ανάπτυξης συνεργειών αμοιβαίας ωφέλειας, και διαλόγου ανάμεσα στις δύο ακαδημαϊκές και φοιτητικές κοινότητες.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr