Συνελήφθησαν 4 διακινητές και 25 διακινούμενοι

28 Ιουλίου 202307:58

Συνελήφθησαν(26 & 27-7-2023)σε περιοχές του Έβρου, της Δράμας και της Ροδόπης από αστυνομικούς των ΔιευθύνσεωνΑστυνομίας Αλεξανδρούπολης,Δράμας και Ροδόπης τέσσεριςδιακινητές, εκ των οποίων τρεις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τέσσεριςδιαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,χθες το μεσημέρισε Επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίουμε τη συνδρομή αξιωματούχων της FRONTEX συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Στη δεύτερη περίπτωση,το ίδιο μεσημέρισε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπόδιακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης,μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ(8) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά το όχημα εντοπίσθηκε να έχει εκτραπεί της πορείας του και να έχει ανατραπεί σε αγροτική έκταση, πλησίον του οδοστρώματος με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού – διακινητή και τριών επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

 

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το βράδυσε Επαρχιακή οδό της Δράμας, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμαςο ημεδαπόςδιακινητής, διότι οδηγώντας Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Στην τέταρτη περίπτωση, σήμερα το πρωίστην Εθνική οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμουσυνέλαβαν τον τρίτο αλλοδαπόδιακινητή, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Φ. όχημα και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Κατασχέθηκαντα ανωτέρω οχήματα, χρηματικό ποσόκαικινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούνστουςαρμόδιους Εισαγγελείς,ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούντα Τμήματα Συνοριακής ΦύλαξηςΣουφλίουκαι Φερών Αλεξανδρούπολης, Παρανεστίου Δράμας και Ιάσμου Ροδόπης.

Αρθρογράφος